2020. augusztus 14. péntek Marcell

Értékes irat lapul a magyarok zsebében: az egész világon elfogadják


Kevés felszabadítóbb dolog van az utazásnál, azonban egyes útlevelek több szabadságot nyújtanak másoknál. Egy friss kutatásban összeszámolták, hogy egy-egy ország útlevelével hány helyre juthatunk el vízummentesen.

Nem sok olyan dolog van, amely felszabadítóbb lenne az utazásnál, ugyanakkor útleveleink különböző szintű szabadságot nyújtanak számunkra. Egy friss, februári jelentés szerint két olyan ország van, amelynek állampolgárai vízummentesen utazhatnak a világ 180 célállomására, és mindkét ország Ázsiában van.

A Henley&Partners tanácsadó cég által meghatározott index szerint jelenleg Japán és Szingapúr állampolgárai rendelkeznek a "legerősebb" útlevelekkel. A két ország azzal tört a csúcsra, hogy Üzbegisztán február elején megszünteti a japán és a szingapúri állampolgárok vízumkötelezettségét.

Bár Magyarország nem került fel a dobogóra, ám a legjobb 10 közé befértünk: hazánk a 9. helyen szerepel 171 vízummentes úti céllal. Ezzel leköröztük a legtöbb környező országot, hiszen a listán többnyire észak- és nyugat-európai, valamint ázsiai és amerikai országok találhatóak.

Az index legalján a világ leginstabilabb, illetve kifejezetten polgárháborús országai állnak: Afganisztán (24), Irak (27), Szíria (28), Pakisztán (30) és Szomália (32).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.