2019. május 25. szombat Orbán

Ennyit kaszálhat Pápai Joci az Eurovízión: te is nagyot szakíthatsz a sikerén


Százszoros pénzt nyerhet az, aki Pápai Joci végső győzelmére fogad az Eurovízión, és végül tényleg ő nyer. A megmérettetés kedden kezdődik Izraelben, a magyar zenész már gőzerővel készül, és elég magabiztos. Már ha csak a döntőbe jut, azzal jó kis összeget vághat zsebre - ugyanakkor a pénzen osztoznia kell majd Caramellel.

Pápai Joci már jó ideje készül a jövő kedden, Izraelben kezdődő Eurovíziós Dalfesztiválra. Amennyiben a magyar zenész továbbjut az elődöntőből - amire minden esély megvan -, akkor jövé héten szombaton is viszontláthatjuk a fináléban. Azzal pedig rengeteg pénz ütheti a magyar zenész markát, legalábbis a Blikk által megszólaltatott szakértők szerint: hiszen a show több mint 100 millió emberhez jut el, a döntőt a 42 résztvevő ország mellett többek között Kínában és az Egyesült Államokban is közvetíti a tévé. Így pedig Joci fellépésének reklámértéke is az egekbe ugrik.

Ugyanakkor, szemben a korábbi eurovíziós dalával, az Origóval, az Az én apám című szerzeményt nem teljesen Pápai Joci szerezte: a szöveget ketten írták Molnár Ferenc Caramellel, a zenét pedig teljesen Caramel jegyzi. Így pedig csak az előadói jogdíj lehet Jocié, a szerzőin osztoznia kell valamilyen arányban Caramellel. Az összeget csak megtippelni lehet, a legutóbbi Eurovízió-dal kapcsán a szakértők azt mondták, hiába ért az Origo 1,5-2 milliót, Jocinak akkor is csak 6-800 ezer forint üthette a markát.

KATT! Őrület, mi megy a Balatonnál: ilyen házakat vesznek a pénzes magyarok

Részesedést kap ugyanis a kiadó, a koncerteket szervező cég, a menedzser is és az utóbbi időben megjelenő publisher cégek is. Ezek után jobb esetben a bevétel fele marad egy eladónál, de még az is előfordulhat, hogy ennélis kevesebb. Ha azonban a döntőn jó helyezést ér el Pápai Joci, akkor több megkeresésre és magasabb gázsira is számíthat majd. Ráadásul az énekest még évekkel később is hívják Európa-szerte rendezvényekre, amelyek igazán jó pénzt jelenthetnek.

Fogadni is érdemes rá

Mindt minden évben, idén is lehet fogadásokat kötni arra, hogy ki nyeri a Tel-Avivban tartott dalfesztivált. Pápai Joci valahol a középmezőnyben van az Origo.hu összeállítása szerint, és kb. százszoros pénzt lehet nyerni, ha végül ő diadalmaskodik a döntőben. Tehát, ha mondjuk van egy fölösleges ezresed, és felrakod Papai Jocira, akkor 100 ezret is kaszálhatsz, ha végül tényleg ő nyer.

Joci biztos fogadott magára, legalábbis a Blikknek elég bizakodóan nyilatkozott a héten:

Tényleg nem akarok nagyképűnek tűnni, de nagyon magabiztos vagyok. Persze, ehhez az is hozzájárul, hogy már nem csodálkoztam rá a színpadra, a rendszerre. Emellett az izraeli verseny a hangulatában is más, egyszerűen érezni, hogy ebben az országban mindenki hívő ember, még ha nem is ugyanaz a hitük.

A fogadóirodáknál egyébként a holland Duncan Laurence a legesélyesebb az Arcade című dallal - 2,75 és 3,4 közötti szorzót adnak a győzelmére. Hatszoros pénzt hozhat, ha valaki az orosz Szergej Lazarevre fogad, és végül ő lesz a győztes, az olasz Mahmood diadalát pedig 6 és 8,5 közötti szorzóra taksálják. Pápai Joci mögött egyébként a többi mellett ott van a finn, az ír, a román, a horvát, az osztrák, a belorusz versenyző.

A legesélytelenebb indulók között található San Marino, Lettország, Montenegró, Litvánia és Moldova versenyzője - az ő végső győzelmük akár 250 szeres pénzt is hozhat. Sőt, a montenegrói D Mol esetében van iroda, amely ezerszeres pénzt fizet.

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS