2017. március 25. szombat Irén, Írisz
Hírek » Utazás

A Fordokat lopják leginkább Magyarországon

Kijött a legfrissebb autólopási statisztika, jelentős átrendeződés figyelhető meg a 2015-ös listához képest. A Skodák tulajdonosai elkezdhetnek félni a tolvajoktól, míg korábban nem volt népszerű márka a tolvajok körében. A motorlopási statisztikákat is közzétették, a listán még mindig előkelő helyen szerepel a Simpson és a Csepel is. Vajon hány autót találnak meg a rendőrök?

Kijött a legfrissebb autólopási statisztika, ezúttal 2016. harmadik negyedévében ellopott autók listáját szerezte meg a Vezess.hu. 2015-ben még a Volkswagen (VW), a Ford, a Suzuki, a Renault és az Opel volt a legnépszerűbb a tolvajok körében, ehhez képest átrendeződést láthatunk. A Ford és a VW még mindig az élen van, igaz helyet cseréltek, meglepetés viszont, hogy a Skoda a tavalyi 8. helyről már a képzeletbeli dobogóra is felállhatott.

Az Opel és a Renault is szerepel a top 5-ben, a Suzuki viszont már csak hetedik a listán. A BMW is kevésbé népszerű a tolvajok közében, igaz, még mindig a nyolcadik helyen áll a leglopottabb márkák listáján.

A gépjárművek összesített listáját is kiadta az ORFK, ez alapján kiderül, hogy hány teherautót és motorkerékpárt loptak el, de a személyautókat is tartalmazza a statisztika. A személyautók száma miatt itt is az élen végzett a Ford és a VW, de a kifejezetten motorokat gyártó márkák a felkerültek a listára. Simpsonból 24-et, Piaggióból 20-at, Apriliából pedig 19-et loptak el. Érdekes, hogy szerepel a listán a Csepel is, de például a Yamaha, a Honda és a Vespa is felkerült a listára.

Mennyi autót találnak meg?

Az ORFK nem vezet statisztikát a megtalált lopott járművekről, van viszont egy úgynevezett "nyomozás eredményességi mutatójuk". Ez alapján viszont a gépjárműlopások ötödénél volt eredményes a rendőrségi nyomozás az év első kilenc hónapjában. A személygépkocsiknál ez az arány rosszabb, már csupán 17 százalék a nyomozás eredményessége. Az viszont nem derült ki a statisztikából, hogy ezek közül hányan kaphatták vissza ténylegesen az ellopott autójukat.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Megtudtuk, melyik autómárkával spórolhatjuk a legtöbbet: íme a lista
Milliókba kerülhet, ha drágább autót választasz.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Egyre nagyobb divat színházba járni

A KSH adati alapján 2010 óta megállás nélkül emelkedik a színházi látogatók száma Magyarországon. 2015-ben már csaknem 6,7 millióan néztek meg valamilyen színházi előadást.  
 

Itt a tuti trükk: így lesz puha a kiszáradt sarkad

A lábápolás sarkalatos kérdése a megkeményedett sarkak kezelése. Sokan reszelik, testápolóval kenik, a tuti módszer viszont nem ez. Ha a más módszerek helyett inkább hajbalzsamot kensz a sarkadra...
NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

kert
03.23-04.20
Országos

Lidl

03.23-03.29
Országos

Aldi

03.23-03.29
Országos

Spar

03.23-03.29
Országos

Interspar

03.23-03.29
Országos

Auchan

03.23-04.12
Országos

Auchan

03.23-03.29
Országos

Tesco

03.23-03.29
Országos

  Ajánlatunk