Budapest, 2022. október 7.A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 1-es  járatszámú, cseh gyártmányú, ÈKD Tatra T5C5 típusú villamosa a Szentlélek téri megállóban. A háttérben a Hármashatár-hegy vonulata.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Tragédia Óbudán: leomlott a fal az 1-es villamos egyik aluljárójában

2024. április 10. 13:30

Ledőlt az 1-es villamos Szentlélek téri aluljárójában január 23-án állított installáció. Az esemény folyományaként egy embert kórházba kellett szállítani.

Ledőlt az 1-es villamos Szentlélek téri aluljárójában január 23-án állított installáció – írja a 24.hu. Az installáció az önkormányzat és a Hello Wood együttműködéséből született, utóbbi az elmúlt években számtalan ideiglenes vagy állandó műtárgyat, illetve épületet jegyzett az országban.

A kerület kulturális sokszínűségét hirdető installációnak kedd este dőlt le egy része – az eset folyományaként egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak. Minderről dr. Kiss László polgármester számolt be a Facebookon.

Az állva maradt, illetve ledőlt részeket a Hello Wood Zrt. a kerület kérésére azóta elszállította, ez azonban nyilvánvalóan nem jelenti a történet végét, hiszen Kiss hozzátette:

Döbbenetesnek tartom, hogy ez az eset előfordulhatott, annál is inkább, mert e cég hosszú évek óta, már a korábbi városvezetésekkel együtt is nagy tapasztalatot szerzett a közterületi építési tevékenységek tervezésében és működtetésében. A cég képviselője az átadás-átvételkor kijelentette, hogy a munkát „a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak, a vonatkozó szabványoknak, műszaki irányelveknek, üzemeltetői előírásoknak és az átadott tervdokumentációban foglaltaknak megfelelően végezte el. A tárgyi létesítésre vonatkozó jótállást és szavatosságot a kivitelező a szerződésben megfogalmazott feltételek szerint vállalja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügy kapcsán a polgármester azonnali vizsgálatra utasította az Esernyős Kft. vezetőjét, illetve felszólította a munkát bruttó 3 millió forintért elvégző Hello Woodot, hogy adjon választ arra, hogyan fordulhatott elő, hogy az általuk tervezett és épített installáció egy része ledőlt.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm