Fővárosi közlekedők, figyelem! Hamarosan több tucat új troli jelenhet meg Budapesten

Fővárosi közlekedők, figyelem! Hamarosan több tucat új troli jelenhet meg Budapesten

2024. február 22. 15:02

A BKK feltételes, nyílt tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított legfeljebb 160 trolibusz beszerzésére. A tervezett fejlesztésre jelenleg nincs forrás, a közlekedési vállalat mégis előkészítette és elindította a járműbeszerzést, hogy ha megvan a pénzügyi fedezet, elkezdődhessen a gyártás.

Folytatná a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a budapesti járműparkfejlesztést, amelynek köszönhetően tovább javulhatna a fővárosi közösségi közlekedés színvonala. Ennek érdekében a BKK megteremtette a lehetőségét annak, hogy ha rendelkezésre állnak a szükséges források, úgy korszerű, környezetbarát, alacsony padlós trolibuszok érkezzenek a fővárosba. Az új, önjáró üzemmódra is képes járművek a kor elvárásainak megfelelő tulajdonságaikkal és felszereltségükkel szolgálhatják a Budapesten utazók kényelmét, egyúttal hozzájárulnak ahhoz, hogy a város tisztább, élhetőbb legyen – áll a BKK erről szóló közleményében.

Az összesen 160 trolibuszból a tervezett keretmegállapodás értelmében – rendelkezésre álló európai uniós, RRF REPowerEU forrás esetén – az ajánlatkérő BKK összesen 40 (16 szóló és 24 csuklós) jármű megrendelésére vállal kötelezettséget, bízva abban, hogy további 40 trolibusz finanszírozása is biztosítható lesz az RRF REPowerEU program keretében. 

A nyertes ajánlattevőnek olyan járművek gyártását, szállítását, helyszíni próbaüzemének lebonyolítását, illetve az előírt engedélyek beszerzését kell biztosítania, amelyek teljesen alacsony padlósak, légkondicionáltak, valamint a beépített akkumulátoroknak köszönhetően legalább 15 kilométert önjáró üzemmódban, felsővezeték nélkül is képesek megtenni.

Rendelkezésre álló forrás és sikeres közbeszerzési eljárás esetén az első új trolibusz 2025. végén érkezhet meg Budapestre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm