27 °C Budapest
Motor CFM 56-7B27, Boeing 737-800 de Ryanair

Döntött a Kúria: a Ryanair megnyerte a Fogyasztóvédelmi Hivatal elleni pert, nem kell bírságot fizetnie

2024. január 28. 14:27

A Ryanairnek adott igazat a Kúria, a társaság megnyerte a Fogyasztóvédelmi Hivatal elleni pert, jogosan semmisítették meg a tavaly augusztusban kiszabott 736 ezer eurós bírságot. A Kúria szerint a légitársaság az ÁSZF szerint járt el amikor a rá kiszabott extraprofitadót az utasokra terhelte.

A Fővárosi Törvényszék jogosan semmisítette meg Ryanair légitársaságra még tavaly augusztusban kiszabott 736 ezer eurós bírságot, a társaság jogerősen megnyerte a Fogyasztóvédelmi Hivatal elleni pert - áll egy friss Kúria-határozatban, amit a Telex szúrt ki.

A testűlet szerint a légitársaság az ÁSZF szerint járt el amikor a rá kiszabott extraprofitadót az utasokra terhelte, ezért nem valósult meg a fogyasztók megtévesztése, ahogy azt a fogyasztóvédelem állította.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm