20 °C Budapest
Street of the city of Rome a stormy day next to the Parthenon. City of Rome, Lazio, Italy, Europe.

Olyan időjárás üt be Magyarországon, amire senki sem számított: itt lesz a legdurvább a helyzet

2024. január 18. 10:33

A mai napon több felé várható zápor és zivatar, de olyan országrész is van, ahol ma akár 17 fok is lehet. Azonban nem élvezhetjük sokáig ezt az időt, péntekre újra megérkezik a tél és a reggeli esőt több helyen havas eső vagy havazás váltja fel. 

Az Időkép előrejelzése alapján a mai napon többfelé várható eső, zápor, néhol akár zivatar is előfordulhat. Hosszabb időszakokra az ország déli-délnyugati felén szakadozhat fel a felhőzet. A déli-délnyugati szelet eleinte még sokfelé, délután inkább már csak délen és keleten kísérhetik élénk, erős lökések. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: az ország északi-északnyugati felén mindössze 2-9, déli-délkeleti felén ugyanakkor 10-17 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Az Országos Meterológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint is erősen felhős vagy borult idő várható, majd délnyugat felől kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton kisüthet a nap. Ma a reggeli, kora délelőtti órákban már csak egy-egy helyen, Borsod megye északnyugati részén, illetve Nógrád megye fagyzugos völgyeiben van esély még átmeneti ónos esőre. Csütörtökön a déli részeken (valamivel nagyobb eséllyel Bács-Kiskun megyében) délután egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúl északi felén délutánig lokálisan előfordulhat 20 mm-t elérő vagy meghaladó csapadékösszeg.

Pénteken egy markáns hidegfront érkezik. Éjjel egy újabb csapadéktömb érkezik, hajnalban, reggel az esőt északnyugat, észak felől egyre többfelé váltja majd fel havas eső, havazás. Délután viszont egyre kevesebb helyen fog havazni. Erős, viharos északi-északnyugati szél hozza a hideget, helyenként hófúvás sem kizárt. Hajnalban a délkeleti tájakon még 3-5 fokot mérhetünk, máshol már hidegebb lesz. Délután a maximumok -1 és +3 fok között alakulnak.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem