18 °C Budapest
Beautiful classical style Thermal Bath and spa in Budapest (The Szechenyi Bath)

Állják a sarat Budapest történelmi fürdői: nem lesz több áremelés, jöhetnek a vendégek

2023. augusztus 24. 08:57

Nincs szükség további áremelésre a budapesti fürdőkben, hatásos volt az energia-válságterv - írja a Világgazdaság. Bár a hideg és viharos főszezoni időjárás szűkre szabta a strandszezont, mégis növekedett a budapesti történelmi fürdők forgalma. Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGHYH) Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy júniusban csaknem 100 ezer vendég hiányzott a fővárosi strandokról a rossz idő miatt, ennek ellenére az első hat hónapban összesen 16 százalékos a vendégforgalom-emelkedés a BGYH létesítményeiben. A Széchenyiben 12 százalékkal, a Lukácsban 26 százalékkal, a Gellértben pedig 28 százalékkal nőtt a vendégek száma az első félévben.

Áremeléssel nyitották az évet, de újabbra már nem készülnek a budapesti fürdők - írja a lap. Terven felüli bevételt hozott a bérletek értékesítése. Kedvező árának köszönhetően idén már 32 ezer darab, a tavalyinál 20 százalékkal több, zömében 100 alkalmas bérletet értékesítettek. Miközben markáns a külföldi vendégforgalom növekedése a budapesti történelmi fürdőkben, idén a Sziget Fesztiválról kevesebb vendéget fogadtak, és egyelőre az atlétikai világbajnoksághoz sem kötődik kiugró vendégszám - írják.

Az augusztusi forgalommal kapcsolatban erős pozitív várakozás van, a mostani jó idő megdobta a strandok látogatószámát

– mondta Borosné Szűts Ildikó.

Átalakult idén a fürdők látogatottsága is, a korábbi erős hétvégék, telt házas szombat–vasárnapok helyett immár tendenciózusan a szombat és a hétfő a két legforgalmasabb nap. Kedvezően alakul a gyógyászati szolgáltatások iránti kereslet is, a Lukács és a Széchenyi fürdő gyógyászati szolgáltatásaira növekvő belföldi keresletet érzékelnek. Az első fél évben e két helyen 100 ezren, a tavalyinál 30 százalékkal többen vettek igénybe a gyógyászati kezeléseket - közölték.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem