25 °C Budapest
Beautiful Lake Balaton at cloudy sky in Hungary

Térképen a balatoni szabadstrandok: sokkal több rejtett lejáró van, mint a hivatalos listákban!

2023. augusztus 5. 12:42

Újraszámolták a balatoni szabadstrandokat és kiderült, hogy több mint 10 olyan lejáró van a vízhez, ami nem szokott szerepelni a gyűjtésekben. A Balatontipp oldalán megjelent körképből kiderül az is, hogy melyik kiépített szabadstrandon milyen árfekvéssel találkozhatnak a fürdőzők.

A legnagyobb nyílt vízparti szakasszal rendelkező balatoni szabadstrand a 4200 méter hosszú Siófoki Aranyparti strand. A legrövidebb nyílt vízparttal pedig a balatonkeresztúri Vitorlás utcai strand rendelkezik, ahol a nádas egy 2-3 méter széles nyílásán át vezető stégen lehet a vízhez jutni. Igaz, itt büfé nincs, de a parton bőven van hely a napozásra, pihenésre, játékra, és egy mobilvécét is felállítottak. Ilyen egyszerű szabadstrand csak néhány van - írja a portálon Győrffy Árpád. A körkép szerint a szabadstrandok többsége minden alapvető szolgáltatást biztosít a strandoláshoz. Sok közülük nagyobb választékkal és jobb minőségben, mint egyes fizetős strandok.

Az ingyenesen használható balatoni szabadstrandok térképén több olyan szabad part is megjelölésre került, ahol az általános szabályokat betartva lehetőség van fürödni. Azonban ezeket a legtöbben a helyieken, vagy rendszeres nyaralókon kívül nem ismerik.

40 szabadstrand esetében az árakat is összevetették. Ez alapján a legolcsóbb sima lángos a Fonyód-alsóbélatelepi Huszka utcai strandon volt 800 forintos áron. Legdrágábban a strand legolcsóbb lángosát a siófoki Ezüstparti strandon vásárolható 1490 forintért. Legolcsóbban csapolt sört 650 forintért találhatunk a Balatonfenyves-alsói strandon (Borsodi). A legdrágább áron a strand legolcsóbb sörére az örvényesi szabadstrandon bukkanhatunk, ahol csak HB Traunstein lehetett kapni 1400 forintért.

A legolcsóbb presszókávé ára 400 forint volt. Ennyiért lehetett kapni a Balatonfenyves-alsói, a Fonyód-alsóbélatelepi Huszka utcai, a balatonszemesi Hullám utcai, a tihanyi Somosi és a balatonfenyvesi Csalogány utcai strandon. Legdrágábban a legolcsóbb kávét a siófoki Aranyparti strandon találtam 700 forintért. A legolcsóbb lekváros palacsinta ára 300 forint volt a balatonőszödi és a fonyódi Strand utcai strandon. A legdrágábban legolcsóbbként a szántódi Rigó utcai, a siófoki Orgona utcai, a balatonfenyvesi István király utcai (KisFenyő) és a balatonmáriafürdői Hullám utcai strandon lehetett kapni 500 forintos áron.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm