15 °C Budapest
A large tornado was about to drop at any moment. This is the wall cloud from the Canadian storm in Texas on the 27th of May 2015. This super cell hung low creating several funnel clouds before dropping a strong tornado that unfortunately hit a gas plant injuring two men.

Pokoli spirálba kerül az időjárás Magyarországon: ki látott már ilyet - ez nagyon kemény eső lesz

2023. március 6. 18:15

Hirtelen fordulat állhat be az időjárásba már a jövő héten. Durva felmelegedés jöhet, páros lábbal rúghatja be az ajtót a tavasz.

A jelenlegi télies fordulat nem tartós, a hét közepétől felmelegedés indul rengeteg esővel – mondta el a 24.hu-nak Molnár László meteorológus. A szakember szerint a hétfő és a kedd még „télben” telik erős kontraszttal az északi és déli országrész között. Hétfőn délen még sokáig kitart a csapadék, miközben a legmelegebb órákban 9-14 fokot mérhetünk, míg északon a nap második felében már csak gyenge havazásra, havas esőre van kilátás. A hőmérséklet maximuma itt 6-8 fok között alakul.

Molnár László kitért arra is, hogy a folyamatos esők mellett csütörtöktől országosan 10-15 fokos maximumokat mérhetünk, miközben sokszor megerősödik a szél, és szinte nem lesz olyan nap, amikor ne esne. Március 14-én viszont lehet egy csúcspont, az Afrikából feltörő meleghullám nyomán akár 20 fokot is mérhetünk. A rendkívül változékony idő oka egyébként egy hatalmas ciklonrendszer, amely egész Európa időjárását alakítja az előttünk álló napokban. A felmelegedésnek várhatóan március 15-én vet véget egy hidegfront.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm