14 °C Budapest
Building facades and the sky are reflected in a puddle formed by the rain at the edge of a cobbled sidewalk and the wet asphalt of the street. Day light. Natural colors. Photograph taken in winter in the center of Brussels, Belgium.

Kőkemény zápor ront rá Magyarországra: itt tarolhat már szerdán az ítéletidő

2023. február 1. 10:31

Szerdán még többnyire napos időt jósolnak, de több megyében előfordulhat hózápor és eső is. 4-10 fok közötti hőmérséklet mellett veszélyes időjárási jelenségek nem várhatóak.A jövő héten aztán beköszönt az igazi hideg - derül ki az Időkép jelentéséből.

Szerdán a napos időszakokat gyakran váltják majd erősebb felhősödések, elleinte elszórtan, majd a déli óráktól egyre többfelé alakulhat ki eső, futó záporok, helyenként - főleg a magasabban fekvő területeken -hózáporok, graupel záporok, esetleg havas eső. A nyugatias szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik, de északon-északnyugaton és intenzívebb gócok környezetében viharos széllökések is várhatóak. 4 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökre virradóra többfelé várható csapadék (eső, havas eső, hózápor, graupelzápor). Napközben a napsütést gyakran zavarhatják felhők, több tájegységünkön számíthatunk záporokra, hózáporokra, de kezdetben helyenként eső, havas eső is előfordulhat. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz, a magasabb tájakon egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Kora délután 5-9 fokra számíthatunk.

Pénteken a Dunántúlon szinte egész nap borongós időre van kiátás, a Dunától keletre délelőtt még naposabb idő ígérkezik. Napközben nyugat felől egyre többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, keletre csak az esti órákban érkezhet meg a csapadékmező. Többfelé szeles lehet az idő. Napközben 2-7 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétvégén naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk. Elszórtan várható záporos csapadék, majd vasárnap délután nyugaton havazás kezdődhet. Gyakran lesz szeles az idő, főként szombaton többfelé lehet viharos az északnyugati szél. Szombaton 2-8 fokra van kilátás napközben, vasárnap még nagyobb lehet a hőmérsékleti a kontraszt a keleti és a nyugati tájak között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem