14 °C Budapest
Mid adult man backcountry skiing at retired Slocan Chief hut in Kokanee Glacier Provincial Park outside Nelson, BC Canada.

Óriási rohamra számítanak hétvégén a magyar sípályákon: boldog-boldogtalan útnak indul

2023. január 28. 10:04

A december végi, január eleji szokatlanul meleg időjárás miatt a legtöbb hazai sípálya kénytelen volt bezárni, most azonban, hogy újra téliesre fordult az időjárás, ismét kinyithatnak.

Mivel pénteken reggel -7 fokra ébredtek a Mátrában, és egész nap hideg volt, így megállás nélkül hóágyúzták a pályákat. Pár centiméter természetes hó is hullott, így csodálatos környezetben csúszhatnak a síelők a hétvégén - számolt be a legfrissebb hírekről a mátraszentistváni Sípark a Facebook oldalán. 

Mint arról beszámoltunk korábban, a december végi, január eleji szokatlanul meleg időjárás miatt a legtöbb hazai sípálya kénytelen volt bezárni, most azonban, hogy újra téliesre fordult az időjárás, ismét kinyithatnak. Január 24-én, kedden, 9:30-kor megnyitott a mátraszentistváni Sípark, a kezdő síelők számára a Síoktatóparkkal, a 6-os pályával, kölcsönzővel, hüttével, síoktatással.

"Minden erőfeszítésünk ellenére ma még nem tudunk kinyitni. Jelenleg 40 hóágyú, maximális erőbedobással dolgozik a pályákon. Ennek köszönhetően a hegyen lassan belefulladunk a hóba. Viszont a pálya alsó szakaszára kell még hóréteg ahhoz, hogy jöhessetek" - olvasható a Síaréna Vibe Park friss Facebook bejegyzésében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?