17 °C Budapest
Unrecognizable Caucasian man driving a bus.

Forró buszokon, villamosokon aszalódnak a magyar utasok: a légkondi csak álom marad

2022. július 7. 11:04

Az utazók egy része kifejezetten elégedetlen a tömegközlekedéssel a kánikula idején: néha lehetetélen megmaradni a járatokon. A jelenség nem csak az utasokat érinti, az elviselhetetlen hőség terhet ró a sofőrökre is, akik életekért felelnek. 

gyakorlatilag nincs olyan nyár, amikor ne kerülne szóba a tömegközlekedési eszközök belső hőmérséklete. Nem kényeskedésből, az elviselhetetlen meleg egészségügyi kérdés, emellett pedig Magyarországon – kevés kivételtől eltekintve – az utasok fizetnek a szolgáltatásért, így jogos elvárás lenne, hogy a közérzetre ártalmatlan körülmények között utazzanak. Ez nem mindig sikerül - számol be az rtl.hu cikke. 

Szalay Áron, a Közlekedő Tömeg Egyesület alapító tagja is, aki szerint az utóbbi években általánosságban semmilyen előremozdulás nem történt, inkább szigetszerű, kisebb sikerek vannak, új járművek forgalomba állításával. Egészen addig, míg működik rajtuk a légkondicionáló, ugyanis a civil szervezet tapasztalatai szerint úgy tűnik, hogy a karbantartás területén is hiányosságok mutatkoznak.

A buszok kevesebb, mint 40 százalékán működik elfogadhatóan a klíma, a trolibuszoknál és a villamosoknál valamivel jobb a helyzet, már amelyiken van ilyen berendezés, hiszen sok a régebbi típus, ahol nincs minek jól működnie. Nem látunk előrelépést sajnos

– mondta Szalay Áron. Tény, hogy a légkondicionált autóbuszok többsége nem bír el ezzel a kánikulával. Az új autóbuszok úgy-ahogy elboldogulnak, de a többség nem bírja ezt a terhelést, ami az elmúlt hetekben jelentkezett

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?