35 °C Budapest
Hungarian public transport

100 milliós átverést akadályozott meg a rendőrség: óriási bérletcsalást lepleztek le

MTI
2022. június 29. 17:32

Bérlethamisítás miatt nyomoz a rendőrség egy 69 éves budapesti férfi ellen, aki a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) több mint 100 millió forintnyi kárt okozhatott volna - jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon.

Nagy-Kovács Dávid, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vagyonvédelmi osztályának alosztályvezetője elmondta, a gyanúsított V. kerületi lakásában BKK-automatából lopott hőpapírra nyomtatva hamis BKK-bérleteket készített, és azokat ismerősi körben két-háromezer forintért adta el. A férfi a bérletekre a megrendeléseket telefonon vagy SMS-ben vette fel, a vásárlókat pedig telefonon értesítette arról, ha közeledett a bérlet lejárati ideje, és felajánlotta új bérlet készítését – tette hozzá. Nagy-Kovács Dávid közölte, a BKK ellenőrei többször észlelték a hamis bérleteket és feljelentést tettek a rendőrségnél. A gyanúsítottat egy hete fogták el, kihallgatták, de a férfi nem ismerte el a bűncselekményt.

A házkutatás során hőnyomtatót, számítógépet és BKK-automatából származó biankó bérletszelvényeket találtak a rendőrök – fűzte hozzá. Elmondta azt is, hogy a 69 éves férfi ellen hasonló cselekmény miatt korábban többször is eljárást folytattak, a bíróság pedig jogerősen el is ítélte. A gyártón kívül öt gyanúsítottat hallgattak ki hamis magánokirat felhasználása miatt, de további kihallgatások várhatóak - mondta az alosztályvezető kérdésre válaszolva.

Borsi Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kommunikációs igazgatója közölte, a gyanúsított akár 102,5 millió forint kárt is okozhatott volna a cégnek, ha felhasználja a 11 ezer bérlet készítésére alkalmas, korábban egy másik gyanúsított által ellopott hőpapírt. Az igazgató kitért arra is, hogy a BKK nagy figyelmet fordít a hasonló visszaélések visszaszorítására, folyamatosan fejlesztik a hőpapír biztonsági elemeit, és az automaták működését, a jegyellenőrzési technológia terén is komoly fejlesztéseket hajtottak végre, valamint elektronikus tiltólistát állítanak össze az automatafeltörések során eltulajdonított hőpapírokkal kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?