17 °C Budapest
a handful of euros bills

Továbbra is padlón a forint: mikor érdemes eurót váltani a külföldi nyaraláshoz?

2022. június 7. 12:32

15 százalékkal többe kerül egy külföldi vakáció, mint egy évvel ezelőtt - mondta Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája. A szakember szerint érdemes figyelni, mikor váltunk eurót a külföldi nyaraláshoz.

Az euró drágulása nagyon sok tényezőtől függ, de érdemes a közelmúltból egy pár befolyásoló tényezőt kiemelni - mondta az RTL Reggeli című műsorában Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája. lyen például az, hogy a magyar exportárak kevésbé emelkednek, mint az importárak. Például a chiphiány miatt a hazai autóipar nem tud annyit gyártani és ezáltal exportálni, mint korábban. Fontos befolyásoló tényező még a különadókról és adóemelésekről szóló rendelet, amit eleinte nagyon negatívan ítélt meg a piac.

A szakember kiemelte, hogy a külföldi nyaralást tervezőknek érdemes nyomon követni a szomszédunkban zajló eseményeket is. Ugyanis, ha az orosz-ukrán háborúban tűzszünetet kötnének, az elősegítené a forint erősödését.

Ha elérnénk a legutolsó gyengülés alatti szintet, ez a 380-382 környéke, az már egy jó szint arra, hogy devizát vásároljunk

- húzta alá. Elmondása szerint azonban még így is közel 15 százalékkal többe kerül egy külföldi vakáció, mint egy évvel ezelőtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?