25 °C Budapest
green sign for bicycles on the streets of the city of Budapest

Fontos változás a városi közlekedésben: fejlesztik a közbringarendszert az egyik pesti kerületben

2022. április 12. 19:03

Öt új gyűjtőállomással és mikromobilitási ponttal bővül a VIII. kerületben a Mol Bubi közbringarendszere - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A kerületi önkormányzat kezdeményezésére kezdődött meg hétfőn a gyűjtőpontok telepítése a Teleki téren, a Mátyás téren, a Losonci lakótelepnél a Práter utca és a Szigony utca kereszteződésében, a Kálvária téren, valamint a Bródy Sándor utca és a Horánszky utca kereszteződésében - olvasható a közleményben. Mint írták, a minél gyorsabb telepítés érdekében a józsefvárosi önkormányzat pénzbeli támogatást nyújt a BKK-nak. A telepítési munkák tervezett időtartama előreláthatóan két hét.

A gyűjtőállomások könnyebb, akadálymentes megközelíthetőségét és használatát jelentős kerékpárosbarát forgalomtechnikai fejlesztéssel biztosítják a következő helyeken: Horánszky utca, Bródy Sándor utca, Gutenberg tér, Rákóczi tér, Lovassy László utca, Tavaszmező utca, Bauer Sándor utca, Teleki tér, Koszorú utca, Práter utca, Tömő utca.

A BKK kiemelte, a Bródy Sándor utca Horánszky utca és Gutenberg tér közötti szakaszán az északi, páros oldalon javulnak a gyalogos közlekedés feltételei a járdán. Összesen 16 autóparkolóhelynyi terület szabadul fel, így az utcában akadálymentesebb, biztonságosabb és kényelmesebb lesz közlekedni gyalog és mikromobilitási eszközökkel is.

Közölték, a Kőfaragó utca és a Vas utca kereszteződésben található gyűjtőállomás a Bródy Sándor utca és Horánszky utca kereszteződésbe kerül át, mert így jobban kiszolgálja a Palotanegyed északi részét. A bővítésnek köszönhetően jelentősen javul a Palota, a Losonci, a Magdolna és az Orczy negyedek megközelíthetősége - olvasható a BKK közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?