13 °C Budapest
The Eger Minaret at sunset from the Castle of Eger in Hungary

Ekkora drágulás jön el húsvétra a wellnessekben: mégis ide menekül a locsolók elől a legtöbb magyar

2022. április 4. 09:28

Gyors ütemben telítődnek a vidéki Magyarország szálláshelyei a húsvéti ünnepekre, több vendég lehet a közkedvelt belföldi üdülő­helyeken, mint a márciusi hosszúhétvégén – írja a Magyar Nemzet. Élénk lehet a látogatottság április közepén többek között a borvidékeken, az Őrségben, a fővárosi környéki régióban, a Balatonnál, továbbá a kastélyok, nemzeti parkok, gyógyvizes pihenőhelyek környékén.

A pihenni vágyó magyarok, ahogy márciusban, ezúttal is főként a wellnessjellegű pihenést részesítik előnyben és egyre többen fizetnek be az aktív, természetközeli kikapcsolódást és a húsvéttal kapcsolatos családi programokat kínáló szolgáltatásokra is. Annak ellenére is, hogy tavalyhoz képest mindenütt legalább 15-20 százalékkal emelkedtek az árak, leginkább a magas energiaköltségek, a munkaerőhiány és az alapanyagok drágulása miatt, írja a lap. Akad olyan népszerűbb vidéki szálloda, ahol csaknem négyszázezer forintért lehet három-négy napos utazási csomagot foglalni húsvétra, de olyan ajánlatokat is találnak az érdeklődők, amelyeket még jóformán a tavalyi árakon, személyenként néhány tízezer forintért vehetnek igénybe ebben az időszakban. 

Több régióban nyolcvan százalék fölötti telítettséggel számolnak húsvétkor a négycsillagos hotelek, miközben egyre keresettebbek a felújításokon átesett panziók, vendégházak is, illetve a szezonkezdetre készülő magánszálláshelyek – jelezték a piaci szereplők. Az ünnep közeledtével országszerte egyre fogynak a szabad kapacitások, így aki utazásra készül április közepén, de még nem döntött, érdemes ezen a héten gondoskodnia a szálláshelyről – tanácsolták a szolgáltatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?