Mid adult man backcountry skiing at retired Slocan Chief hut in Kokanee Glacier Provincial Park outside Nelson, BC Canada.

Szigorú szabályokkal indul a síszezon Ausztriában: zárlatot nem tervez a kormány

MTI
2021. szeptember 21. 11:32

Szigorú szabályok mellett, de lesz síszezon Ausztriában. Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter kijelentette, a síparadicsomok biztos nem kerülnek zárlat alá, a kórházak intenzív ágyainak telítettsége határozza meg a járványügyi intézkedéseket.

Elisabeth Köstinger osztrák turizmusért felelős miniszter és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter hétfőn közösen tartottak sajtótájékoztatót Bécsben, és bejelentették, hogy szigorú szabályok mellett ugyan, de lesz síszezon idén Ausztriában.

Köstinger arról beszélt, hogy

az osztrák síparadicsomok idén biztos nem kerülnek zárlat alá, és annak érdekében, hogy mindenki biztonságban élvezhesse a szezont, szigorú járványügyi szabályozást vezetnek be.

A rendelkezés illeszkedik a kormány háromlépcsős intézkedési tervéhez, aminek értelmében a kórházak intenzív ágyainak telítettsége határozza meg a járványügyi intézkedéseket.

Az intenzív ágykapacitás elérte a 10 százalékos telítettséget, azaz jelenleg az első fokozat van érvényben. Ez azt jelenti, hogy szeptember 15-étől az alapvető szükségleti cikkeket árusító üzletekben, gyógyszertárakban, továbbá a tömegközlekedésben kötelező az FFP2-es maszk viselése, és ugyanez vonatkozik a sífelvonók zárt gondoláira is. Az elfogadott antigén gyorstesztek érvényességi ideje 48 óráról 24 órára csökkent.

A második fokozat 15 százalékos telítettségnél lép életbe - ettől fogva az éjszakai szórakozóhelyeket és az 500 főnél nagyobb létszámú rendezvényeket csak a beoltottak és a gyógyultak látogathatják. A szabályozás vonatkozik a hüttékben tartott sípartikra is.

A sílifteknél nem lesznek kapacitáskorlátozások és kötelező távolságtartás, viszont a jegyvásárlásnál elkérik majd a védettségi igazolásokat. A karácsonyi vásárokra ugyanezek a szabályok vonatkoznak majd. A védettségi igazolásokat és a negatív teszteredményeket a rendőrök és az egészségügyi hatóságok munkatársai ellenőrzik majd.

Az egészségügyi miniszter szerint ha ennél is rosszabbak lesznek a járványadatok, akkor is arra törekednek majd, hogy a védettségi igazolással rendelkezők továbbra is látogathassák majd az éttermeket és a rendezvényeket.

Ausztriában 5 662 823 ember kapta meg a Covid-vakcina első adagját, mindkettőt pedig 5 348 140-en. A kórházban ápoltak száma jelenleg 839, az intenzív kezelésre szorulók 219-en vannak. A Covid-19 szövődményeibe az elmúlt napon egy ember halt bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 896-ra emelkedett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?