Fél Budapestet lezárják a háromnapos ünnep miatt: erre készülj, ha kocsiba kell ülnöd a hétvégén

Fél Budapestet lezárják a háromnapos ünnep miatt: erre készülj, ha kocsiba kell ülnöd a hétvégén

2021. augusztus 19. 20:01

Augusztus 19-e és 22-e között a Szent István Napi ünnepségsorozat rendezvényei miatt forgalomkorlátozások lépnek életbe a fővárosban, melyekről érdemes folyamatosan tájékozódni. Az alábbiakban a legforgalmasabb helyszínek korlátozásait foglaltuk össze. Friss információk mindig a BKK honlapján érhetőek el, a BRFK honlapján pedig interaktívan böngészhető térkép is az érdeklődők rendelkezésére áll.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Több mint 20 programhelyszínen várják az ünnepelni vágyókat augusztus 19-e és 22-e között a Szent István Napi ünnepségsorozat szervezői. Az ünnepségsorozat kiemelt helyszínein és a környező utcákban ezeben a napokban forgalomkorlátozásokra kell számítani az I., II., V., IX., XI. és a XIII. kerületekben, amely az autós forgalmat és a tömegközlekedést is érintik.

A Budai alsó rakpartot a Slachta Margit rakparttól (Üstökös utcától) a Dombóvári útig, valamint a Pesti alsó rakpartot a Carl Lutz rakparttól (Jászai Mari tér magasságától) a Közraktár utcáig augusztus 19-én 22 órától egészen augusztus 22-én 6 óráig csak gyalogosan lehet megközelíteni. A Műegyetem rakparton és a Szabadság hídon közlekedő BKV járatok módosított útvonalon közlekednek.

Augusztus 19-én reggeltől augusztus 20-án 12:00-ig, majd augusztus 20-án 19:00 és 23:00 között nem lehet gyalog átkelni a Szabadság hídon, 20-án 12:00 és 19:00 között pedig csak a gyalogosok használhatják a hidat.

A budai Várnegyedet az ünnepi rendezvények ideje alatt javasoljuk gyalogosan megközelíteni, így a Mesterségek Ünnepére, a Hősök útjára és a Szent István-terem megnyitó ünnepségére látogatók hosszabb közlekedési idővel számolhatnak.

Az V. kerületi legfontosabb köztereket, a Kossuth teret, a Szabadság teret és az Erzsébet teret is érinti majd a forgalomkorlátozás, a tereken és a kijelölt szomszédos utcákban is tilos lesz a parkolás.

A Szent Jobb Körmenet ideje alatt, augusztus 20-án 14 órától üzemzárásig a buszok nem érintik a Szent István Bazilikát, valamint az Andrássy úton közlekedő járatok is módosított útvonalon közlekednek.

Augusztus 20-án, a tűzjáték ideje alatt a Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó utca–Erzsébet híd–Krisztina körút–Vérmező út–Margit körút által érintett szakaszon belül várhatóak jelentős forgalomkorlátozások, lezárások.
Várhatóan 19:00-tól lezárják az Erzsébet hidat, valamint korlátozhatják a forgalmat a Margit hídon is.

Az ünnepi programok idejére a BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen az M1-es, az M2-es és az M4-es metró igénybevételét javasolja. Az M3-as metró a hosszú hétvégén változatlanul Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között közlekedik, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbusz jár.

Az aktuális lezárásokról, forgalmi rend változásokról a BKK oldalán, a BKK FUTÁR alkalmazásban és a BRFK oldalán tájékozódhatnak. Utóbbin térképen, grafikus formában is megtekinthetőek a lezárások.  

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?