Hotel service bell on a table white glass and simulation hotel background. Concept hotel, travel, room

Kényelmes ágy, tiszta fürdőszoba a nyaralás alatt? Ugyanmár! Valójában ez kell a magyaroknak

2021. augusztus 12. 20:02

Egyre fontosabb döntési szempont a magyar nyaralók többsége számára a megfelelő internethozzáférés: közülük minden második nem vesz igénybe olyan szállást, ahol nincs jó minőségű netkapcsolat, miközben tavaly még csak alig több, mint harmaduk tartotta ezt elengedhetetlennek – derült ki a Szallas.hu és a Telekom friss felmérésének adataiból.

Jó időben az élmények megosztásához, rossz időjárás esetén és a pihenés alatt a szórakozáshoz – egyre több magyar tartja nélkülözhetetlennek a megfelelő minőségű internetkapcsolatot a nyaralás alatt a Szallas.hu és a Telekom júliusi közös felmérésének adatai szerint. A „Fontos nekem a jó internetelérés egy szálláshelyen” állítással a közel 1000 válaszadó 87%-a egyetértett – ez jelentős növekedés a tavalyi kutatás idején mért 77%-hoz képest. Az érintettek döntő többsége a legmagasabb – egy 6 fokozatú skálán a 6-os - szintű egyetértést jelezte.

Közel ugyanilyen arányban, a válaszadók 84%-a azonosult azzal az állítással, hogy „A jó minőségű internet mára olyan alapszolgáltatás kell, hogy legyen egy szálláshelyen, mint a kényelmes ágy vagy a tiszta fürdőszoba”. A mostani felmérésben résztvevők 70%-a számára a nyaraláson ugyanolyan fontos a jó internet, mint a hétköznapokban, minden második pedig amellé az állítás mellé is felsorakozott, hogy „Nem megyek olyan szálláshelyre, ahol nincs elég jó net például egy YouTube-videó végignézéséhez”. Összehasonlításképpen: 2020-ban csak a megkérdezettek 38%-a nyilatkozott úgy, hogy szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs jó net.

A felmérés a szállásbérlés és a netigény összefüggéseire is rámutatott. Azok körében, akik a szállásportálon keresztül foglalnak szállást, a hotel a legnépszerűbb szállástípus (29%-kal); amit az apartman (27%), a vendégház (16%) és a panzió követ. Közel a felük két főre foglal, és a relatív többségük két napra keres szállást. Jellemzően azok keresnek rá a szállások jellemzői között a wifire is, akik az apartmanokat részesítik előnyben (több, mint egyharmaduk döntött így), amit a hotel, majd a vendégház követ.

Ebben a körben kiegyensúlyozottabb a két- illetve többnapos szállást keresők, valamint a kettő, illetve a több főre foglalók aránya, és hasonló a helyzet azoknál is, akik kifejezetten a „Telekom”, illetve a „gigaerős internet” kifejezésekre kerestek rá. Az adatok azt mutatják, hogy azok számára még fontosabb a jó internet, akik az átlagosnál több személyre, illetve hosszabb időre foglalnak szobát.

Fontosabbnak a nőknek az erős net

A vizsgálat adatai szerint a nők, illetve a férfiak közül általában az előbbiek tartják fontosabbnak, hogy a szálláson jó minőségű internet legyen, és akkor is nagyobb a jelentősége az átlagosnál a jó minőségű netkapcsolatnak, ha valaki gyerekkel utazik. A kutatásban arra is rákérdeztek, mire használják a családos vendégek gyerekei az internetet. A válaszok alapján ebben a körben a vakáció alatt az online játékok és a barátokkal történő kapcsolattartás a legnépszerűbb netes elfoglaltság, ami szintén azt mutatja, hogy a világháló részben a szórakozás, részben az élménymegosztás eszköze a nyaralók számára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A felmérés világosan rámutatott az idegenforgalomban és a turizmusban tapasztalható nethasználati tendenciákra: egyre fontosabb a jó minőségű netkapcsolat, és mind többen keresnek rá a "gigaerős internetre", bízva a kikapcsolódáshoz nélkülözhetetlen magas színvonalú internetszolgáltatásban

– mondta Nyiri Mária, a Telekom KKV szegmensének kommunikációs vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05