2 °C Budapest
Traffic on the M1 motorway.

Vérfagyasztó videó az M3-as autópályán történtekről: balesetek sora érte a pályamunkásokat

2021. augusztus 10. 10:28

Elképesztő héten vannak túl a közutasok, az elmúlt napokban ugyanis öt, a Magyar Közút utakon dolgozó munkavállalóját is érintő balesetet okoztak az autópályákon közlekedők. A közutasok szerencsére személyi sérülést nem szenvedtek, de az egyik balesetben több közlekedő is megsérült, anyagi károk keletkeztek, két esetben az ütközést okozó ráadásul azonnal elhagyta a helyszínt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már a nyár elején előre felhívta a figyelmet, hogy várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úticélt idén, a megnövekedett forgalomhoz pedig az elmúlt 10 év legnagyobb volumenű útfelújítási programja társul. Az úton lévők tehát számos esetben találkozhatnak munkaterülettel, ahol hús-vér szakemberek sokasága végzi folyamatosan a felújítási és a napi üzemeltetési, burkolatjavítási, növényzetgondozási munkákat. Sajnos továbbra is rengetegen közlekednek felelőtlenül és hagyják figyelmen kívül a jelzéseket.

A múlt heti baleseteket ebben a friss videóban foglalta össze a Magyar Közút:

 

Hétfőn az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán egy kamion a leállósávon tartózkodó útellenőri autónak ütközött érintőlegesen. A kamion sofőrje az ütközés után nem állt meg, az útellenőr a 14 kilométerre lévő kálmánházi pihenőnél érte őt utol. Ugyanezen a napon az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hejőkürt térségében egy munkavégzést biztosító tehergépjármű ütközési energiaelnyelő szerkezetébe hajtott egy személygépkocsi. A sofőr a helyszínt ebben az esetben is elhagyta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kedden, az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a leálló sávon előjelző közutas járműbe hajtott egy személyautó. Míg szintén azon a napon az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Füzesabony térségében történt a negyedik baleset. Egy személyautó a leállósávon dolgozó munkagépébe rohant, majd összeütközött egy másik gépkocsival is. Az ötödik baleset az M1-es autópályán a Hegyeshalom vezető oldalon történt, ahol a közúton dolgozókat és a munkagépet biztosító ütközésienergia elnyelő berendezésnek ütközött egy személygépkocsi sofőrje.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem