2 °C Budapest
big clouds zoom

Pokoli vihar csap le ma este Magyarországra: ezeken a helyeken lesz a legdurvább a pusztítás

2021. augusztus 1. 14:35

Zivatarveszély miatt több megye járásaira már a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap kora délután.

Az OMSZ friss veszélyjelzése szerint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megye több járásában érvényben van a harmadfokú riasztás. A többi megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kiemelték: elsősorban vasárnap délután és este gyorsan áthelyeződő, heves zivatarokra is számítani kell, amelyeket akár 110 kilométer/óránál erősebb szélvihar és jégeső kísérhet.

Helyenként a zivatarfelhőkből nagy mennyiségű csapadék is hullhat.

A késő esti órákban a zivatarok nagy része várhatóan elhagyja az országot, megnyugszik a légkör. Az éjszaka második felében néhány zivatar északkeleten és délnyugaton lehet. Emellett zivatartól függetlenül is lehetnek viharos széllökések, ezért Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a szél veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A katasztrófavédelem azt kéri, mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, a nagyobb tavaknál lévők a viharjelzéseket is. Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese az érintett területeken azt ajánlja, hogy a kerti bútorokat, a cserepes virágokat, a szerszámokat minél előbb vigyék fedett helyre, nehogy a viharos erejű szél kárt tegyen bennük.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kiemelte, hogy a viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá. Ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze a 112-es segélyhívón. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ahol jelentős mennyiségű csapadék hull, ott javasolt a pincéket áramtalanítani, továbbá minden olyan tárgyat, amelyben a víz kárt tehet, felvinni a pincéből.

A meteorológiai szolgálat azt írta: megszűnik a hőség, de emiatt is több megyében vannak még érvényben figyelmeztetések. Jellemzően délkeleten még vasárnap is 38 Celsius-fokig melegedhet a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem