14 °C Budapest
Ilyen halat máshol nem kapsz az országban: tömegek rajonganak érte

Ilyen halat máshol nem kapsz az országban: tömegek rajonganak érte

2021. július 29. 08:15

Szilvásvárad nemcsak természeti szépségekben és ipari műemlékekben bővelkedik, de itt készül hazánk legfinomabb füstölt sült pisztrángja is, olyan technológiával, ami olyannyira egyedi, hogy az országban sehol másutt nem ismerik és használják, családi hagyomány és örökség. Így tényként állíthatjuk, hogy az itt kóstolt hal íze egyedülálló és utánozhatatlan.

Magyarország egyik legkedveltebb kirándulóhelye a Bükkben, Szilvásváradon található: az őskortól lakott völgy a latin sal alcali után szalalkálinak nevezett hamuzsír égetése után kapta a nevét. így lett belőle Szalajka-völgy. Számos látnivalóját és ipari műemlékét gyalogosan, kerékpárral vagy az erdei kisvonattal is felfedezhetjük.

De nemcsak természeti szépségekben és ipari műemlékekben bővelkedik a gyönyörű völgy, hiszen itt készül hazánk – tapasztalatból állítom - legfinomabb füstölt sült pisztrángja is, olyan technológiával, ami olyannyira egyedi, hogy az országban sehol másutt nem ismerik és használják, így az itt kóstolt hal íze valóban egyedülálló és utánozhatatlan.

A HelloVidék Sáfrány Lászlóval, a Sáfrány Pisztrángudvar tulajdonosával beszélgetett a messze földön híres füstölt pisztrángról. A szakember részleteket is megösztött a telep működéséről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?