Art Noveau (Secession) style, Buda.

Nem érdemes próbálkozni: védettségi kártya nélkül nem fogadnak a szállodák

2021. május 11. 09:02

Nagy forgalomra számítanak pünkösdkor a szállásadók, az előzetes foglalások alapján 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesch Tamás kijelentette: még az a vendég sem mehet szállodába, akit ugyan beoltottak, de még nem jött meg az igazolványa.

Nagy belföldi forgalomra számítanak a pünkösdi hétvégén: az előzetes foglalások alapján 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd a szállodák és a magánszálláshelyek - mondta a Blikknek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesch Tamás.

Számítanak arra is, hogy a belföldi turizmus szempontjából kiemelkedő szezonja lehet a vendéglátásnak idén nyáron, várhatóan telt ház lesz rengeteg helyen. A külföldi turisták érkezésével kapcsolatban viszont alapvetően nagyon szerény adatokra számítanak, talán ősszel vagy jövő tavasszal lehet már élénkebb forgalom külföldről. 

„Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget” – tette még hozzá. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?