Face protection mask and travel documents over trolley bag. Travel and flight rules during coronavirus pandemic crisis in Europe and world

Megjelent a rendelet: szabadon utazhat, akinek van védettségi igazolványa

2021. április 30. 08:27

Szabadon utazhat az, akinek van védettségi igazolványa. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint ugyanis ezekre az állampolgárokra nem vonatkoznak az utazási korlátozások.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárokra és tartózkodási engedéllyel Magyarországon élőkre nem vonatkoznak az utazási korlátozások - áll egy csütörtök esti rendeletben, ami a Magyar Közlönyben jelent meg, péntektől pedig már hatályba is lépett.

Ezek az állampolgárok szabadon átléphetik a határt magáncélból is, tehát elmehetnek külföldre nyaralni például, hazatérve nem kell karanténba vonulni.

Azokra a védettekre sem vonatkoznak az utazási korlátozások, akik olyan országból jönnek, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal.

Egyelőre csak Szerbia és Montenegró tartozik ebbe a körbe, de Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy több országgal is folynak a tárgyalások.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?