5 °C Budapest
Pünkösdkor nyithatnak a szállodák: itt a magyar turizmus pesszimista forgatókönyve

Pünkösdkor nyithatnak a szállodák: itt a magyar turizmus pesszimista forgatókönyve

2021. január 19. 16:23

A jelenleg érvényben lévő korlátozások pünkösdig fennmaradhatnak - ez áll abban, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben, amit a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége küldött a tagjainak. Ezt a kormányzati kommunikációra és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatására alapozzák. Pünkösd vasárnap idén május 23-ra esik.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége levélben próbálja felkészíteni tagjait a legrosszabb forgatókönyvre. Flesch Tamás, a szövetség elnöke a hvg.hu kérdésére megerősítette, hogy valóban küldtek egy levelet a tagoknak, mert felelősségüknek érzik, hogy felkészítsék őket.

A jelenlegi helyzet alapján erre a forgatókönyvre van a legnagyobb esély. Egyelőre nehezen képzelhető el, hogy ez másként lesz

- tette hozzá Flesch. A levél szerint a járványhelyzet se Magyarországon, se Európában nem javult, így a környező országok is folyamatosan hozzák meg a szigorító intézkedéseket.

A szállodáknak, éttermeknek, a színházakhoz, mozikhoz, múzeumokhoz stb. hasonlóan további zárva tartásra kell felkészülniük. Tudjuk, s jeleztük is a döntéshozóknak, hogy ez, a mostani támogatások emelésével is nagyon nehéz lesz. A zárva tartó szállodák is költségekkel járnak, s a szakképzett munkaerő megtartása is rendkívül költséges. Finanszírozni, több hónapnyi bevétel nélkül: lehetetlen

- áll a levélben. A szövetség szerint az állami támogatásokkal is csak a károkat tudják enyhíteni, teljes segítséget ezek sem jelentenek. Elmondásuk szerint mindent megtesznek, hogy mielőbb nyithassanak a hotelek, de sajnos ez egyértelműen az átoltottság és a napi új esetszám függvénye lesz. Addig pedig tovább tárgyalnak a minél jelentősebb állami segítség érdekében. 

A járvány terjedésének megfékezése érdekében november elején jelentette be Orbán Viktor az éttermek bezárását és csak a házhoz szállítás lehetséges. A szállodák pedig csak üzleti célból fogadhatnak vendégeket. A jelenleg hatályos kormányrendelet szerint a korlátozások február 1-ig vannak érvényben.

Friss!
"Alaptalan és felelőtlen rémhír az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) elnökének azon állítása, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek.

Magyarország Kormánya ilyen döntést nem hozott. A brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek a tömeges oltás elindításához, ezért a Kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal a vakcinák tömeges beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon. Ezt követően, ahogy lehet, azonnal kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások" - közölte a MTÜ.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06