5 °C Budapest

Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. november 7.)

2020. november 7. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. november 7., szombat.

Névnap

Rezső

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 358.84 Ft
USD: 301.82 Ft
CHF: 335.73 Ft
GBP: 397.44 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 35390.44
OTP: 11110 Ft
MOL: 1646 Ft
RICHTER: 7035 Ft

Országos középtávú előrejelzés

November 7. szombat: Gyorsan kitisztul az idő, északkeleten lehetnek felhősebb körzetek, másutt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható. A Fertő térségében megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

November 8. vasárnap: Az éjszaka képződő köd napközben fokozatosan feloszlik, és napos idő várható, de egyes körzetekben (legnagyobb eséllyel északkeleten) egész nap tartósan megmarad a rétegfelhőzet. A borult, párás, ködös tájakon előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult tájakon 7 és 9, a napos részeken 10 és 15 fok között alakul.

November 9. hétfő: Az ország nagy részén borult, párás idő várható, egyes részeken tartósan megmarad a köd, csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. Több helyen előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9, a napos részeken 10 és 14 fok között alakul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Szombat napközben az ország nagy részén már kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, a látási viszonyok csak kisebb körzetekben (elsősorban az Alföldön) lehetnek átmenetileg korlátozottak.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

A párás, ködös időben a légutakban a hőleadás korlátozott, így annak hőmérséklete emelkedik és kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, emiatt a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem