1 °C Budapest
Kevesebbet utaztunk idén, de többet posztoltunk róla: erre keres most mindenki

Kevesebbet utaztunk idén, de többet posztoltunk róla: erre keres most mindenki

2020. augusztus 17. 19:01

Két hét van hátra az idei rendhagyó nyári főszezonból, amikor a felnőtt lakosság legnagyobb része még a szokásos éves szabadságolására készül. - Az augusztusra megérkezett kánikulai idő és a biztonságos hazai vakációzás az aktív szabadidős tevékenységeket, illetve a város- és gyógyfürdő-látogatásokat tették a korábbinál is népszerűbbé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mindenhol jó, de a legjobb a vízparton a nagy melegben - egyetértenek ezzel Magyarország utazói is, mivel a főszezon legzsúfoltabb nyaralós heteiben számottevő növekedés figyelhető meg a belföldi fürdőélménypontok látogatottságában - mutat rá a Lounge Group eheti elemzése.

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából, a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével készült elemzés szerint a hamarosan véget érő nyári szezon hajrájában 3000-rel több közösségi médiatartalom született a nyaralásokkal kapcsolatban, mint az előző év nyarának végén, felhasználói oldalról pedig az utazások tervezése és az élménybeszámolók generáltak aktivitást az interneten.

Még sokan fognak útra kelni

Szeptember elejéig a megkérdezettek több mint hatvan százaléka tervezi felhasználni a szabadnapjait belföldi utazásra, kikapcsolódásra. A főváros szellősebb lesz az elkövetkező napokban, de Budapesten is érződik az élénkülés.

A nyaralás, mint slágertéma a keresőoldalak vezető kifejezése a szezon véghajrájában. Ezen a héten például a hétvégi programokkal, strandolással, nyaralással kapcsolatos említések határozták meg a hét top beszédtémáit az online térben, ami abból is jól látszik, hogy a fürdőélménypontok érdeklődési említésszámai megnövekedtek.

Aquaparkok, strandok, fürdők

Kiemelkedő volt az érdeklődés a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, a budapesti Gellért fürdő és a Miskolctapolcai Termál- és Barlangfürdő iránt - emelete ki a rapid kutatás. Megállapították, hogy megdönthetetlen módon a Balaton továbbra is a legkedveltebb nyaralási úti cél hazánkban, amit a tó körüli színes programlehetőségek tesznek még vonzóbbá. Az elmúlt napokban a térségen belül Keszthelyről és Tihanyról esett a legtöbb szó az interneten, míg a Tisza-tó strandját az abádszalóki vízi sport és szálláslehetőségek kapcsán említették sűrűn.

Beválni látszik az élménylehetőségek szélesítése: a hónap második felében a Balaton táján megrendezett nyári fesztiválok - mint például Siófokon a bor- és fröccsfesztivál vagy a Balatonalmádiban a gasztrofesztivál - ugyancsak különösen népszerűek, akárcsak a Balaton körüli kerékpár- és SUP-túrák.

Más itthoni élménypontokon is felfutott az érdeklődés. Budapesten például a Terror Házát látogatják sokan, míg vidéken egyebek mellett Paloznak sem panaszkodhat látogatóhiányra, Dobogókőt pedig főként a nordic walking-túrák miatt keresik fel. A felmérés szerint Révfülöp a Balaton-átúszás idején volt kiemelten kedvelt, a magyar tengernél pedig Badacsony is gyakorta megjelenik ezekben a napokban a kereső felületeken. Szentendre eleve kiemelkedő számú internetes bejegyzést generáló település, Szarvas pedig a programlehetőségek széles spektruma miatt kedvelt úti cél - mutat rá a Lounge.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?