13 °C Budapest

Hétfő reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. június 8.)

2020. június 8. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, a nagy boltláncok akcióiról vagy éppen a lottószámokról? Nem tudod eldönteni, hogy melegen öltözz, vagy lengén? Vagy csak a forint aktuális árfolyamára vagy kíváncsi? A Pénzcentrumon most minden fontos információt elolvashatsz egy helyen! 2020. június 8., hétfő.

Névnap

Medárd

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 343.86 Ft
USD: 304.68 Ft
CHF: 316.34 Ft
GBP: 387.01 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 37985.66
OTP: 11580 Ft
MOL: 2000 Ft
RICHTER: 7025 Ft

HatoslottóX

A sorsolás dátuma: 2020.06.07.
Az Hatoslottó nyerőszámai a 23 héten emelkedő számsorrendben a következők:
4, 12, 18, 22, 33, 41.
Joker: 288117

Ezen a héten (23.) nem volt telitalálat a Hatoslottón. További nyeremények:

- 5 találat: egyenként 208 010 forint
- 4 találat: egyenként 4 880 forint
- 3 találat: egyenként 1 655 forint

A 24. játékhét várható főnyereménye 933 millió forint lesz a Hatoslottón.

Országos középtávú előrejelzés

Június 8. hétfő: Közepesen és erősen felhős idő lesz a jellemző, emellett a legtöbb helyen összességében azért több órára kisüt a nap. A Dunától keletre többfelé, a Dél-Dunántúlon elszórtan várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A Dunántúl északi és nyugati részén helyenként fordulhatnak elő záporok. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, Nyugat-Magyarországon meg is erősödik. Emellett zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a hűvösebb. Késő estére 16, 21 fokra hűl le a levegő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Június 9. kedd: Eleinte északkelet kivételével többnyire erősen felhős lesz az ég, majd gomolyosodik a felhőzet, néhány órára kisüthet a nap. Többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. A Kisalföldön megélénkül az északi szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között várható.

Június 10. szerda: Éjjel párássá válhat a levegő, néhol ködfoltok is képződhetnek. Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de a Kisalföldön megélénkül az északnyugati szél. Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Eleinte csak elszórtan, vasárnap több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra, így nedves, csúszós útszakaszokra. Zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatók. Óvatosan vezessenek!

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Ny-n hidegfronti hatásra számíthatnak az arra érzékenyek, keleten és középen viszont nem lesz fronthatás.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem