9 °C Budapest

Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. február 29.)

2020. február 29. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. február 29., szombat.

Névnap

Elemér

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 338.36 Ft
USD: 306.77 Ft
CHF: 317.67 Ft
GBP: 392.42 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 40229.64
OTP: 13290 Ft
MOL: 2364 Ft
RICHTER: 6215 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Február 29. szombat: Az ország északi felén vastagabb lesz a felhőzet, délen általában csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Számottevő csapadék nem várható. A déli szél a Kisalföldön és az Alpokalján lehet erős, illetve viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között valószínű, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a szeles nyugati vidékeken lesz enyhébb az idő.

Március 1. vasárnap: Erősen felhős vagy borult időre számíthatunk a nap első felében keleten átmeneti elvékonyodásokkal. Délelőtt még kevesebb helyen, majd délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső is lehet. A szél délnyugatiról délire fordul, megélénkül, kevés helyen erős lökések is kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű.

Március 2. hétfő: Délnyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Az előző csapadéksáv kelet felé távozik, majd estétől nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A délnyugatira forduló szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között valószínű, de a déli megyékben melegebb is lehet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Amíg péntek délután egyre kevesebb helyen lesz csapadék, egyre több helyen fúj majd viharos északnyugati szél. Az éjszakai átmeneti szélcsendes időt követően szombaton nagy területen megerősödik, a Kisalföld térségében viharossá is fokozódik a déli szél.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hideg, majd meleg fronthatás: fejfájás, migrén, fokozott görcskészség. Szombaton a fejfájás mellett vérnyomás-változás is felléphet.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem