13 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.28)

2020. január 28. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2020.01.28).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2020.01.28).

36 órás előrejelzés

Kedden sokfelé számíthatunk esőre, záporra, az északi tájakon havas eső, hó, néhol ónos eső hullhat, estétől délen, délnyugaton pedig az ég dörrenhet meg. A déli-délnyugati szél élénk erős lesz, délután a Dunántúlon északnyugatira fordul, viharossá is fokozódhat. Délután északkeleten 0, +3, máshol 4-12 fok várható.

Szerdán több helyen előfordulhat kisebb eső, zápor, eleinte havas eső, hózápor, nyugaton, délnyugaton néhol ónos eső is. Délután csökken nyugat felől a felhőzet. Élénk, az ország északi, északkeleti tájain erős lesz a nyugatias szél. Napközben 2-9 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden északon és az Alföldön ködösen indulhat a reggel, északon többfelé ködszitálás, ónos szitálás is előfordulhat, emiatt korlátozottak lesznek a látási viszonyok, síkossá, jegessé válhatnak az utak. Napközben egyre nagyobb területen esőre, a hidegebb északi körzetekben havas esőre, havazásra van kilátás, délutánra már országszerte találkozhatunk vizes, csúszós, északon havas, latyakos utakkal. Eleinte élénk, estétől erős, viharos lehet a szél, mely nagy mértékben csökkentheti a menetstabilitást. Délnyugaton, délen estefelé zivatarok is kialakulhatnak, felerősödik a szél, lecsökkenhet a látástávolság. Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden a front előtt keleten, délen melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhatnak, de a nap második felében már a hidegfront fejti ki hatását. Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megerősödő szél pedig fokozhatja a problémát. A változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak. A front jótékony hatásaként kitisztul a levegő. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Kedden északon havazhat. Kedden kiterjedt csapadékzóna érkezik, északon az eső mellett havas eső, hó hullhat, a magasabb hegycsúcsokon 5 centinél is több hó hullhat. Szerdán kisebb záporok, főként eleinte hózáporok fordulhatnak elő.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm