24 °C Budapest
Drágulhatnak az erdei futóversenyek: sokan nem fognak örülni

Drágulhatnak az erdei futóversenyek: sokan nem fognak örülni

2019. október 24. 10:01

Januártól területhasználati díjat szabnak ki a budapesti és a főváros környéki erdőkben rendezett, megszaporodott versenyek okán - írja a Világgazdaság.

Januártól új területhasználati szabályozás lép életbe a Pilisi Parkerdő Zrt. (Parkerdő) területein. A változás legfontosabb eleme, hogy a társaság területhasználati díjat számít fel, elsősorban a részvételi díjas rendezvények után - írják.

Az intézkedés a piaci alapon szervezett, több száz vagy akár több ezer fős látogatottságú eseményeket érinti

- mondta el a lapnak a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője, aki azzal indokolta a döntést, hogy az ilyen programok lebonyolítása után a Parkerdő munkatársai kénytelenek összegyűjteni a szemetet, és elvégezni az esetleg szükséges helyreállításokat.

Ezért vezetik be jövőre a nevezési díjas versenyeknél a területhasználati díjat, amelynek mértékét a versenyzők várható száma alapján fogják majd kikalkulálni. Ezzel szemben a szóvívó arról is beszélt, hogy a nem piaci alapon szervezett rendezvények esetében (iskolai, egyházi programok, családi bográcsozás) nem kérnek pénzt a területhasználatért, és eltekintenek az engedélykiállítási díjtól is, ha a résztvevők száma nem haladja meg az ötven főt. 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?