20 °C Budapest
Örülhetnek a busszal közlekedő magyarok: erre senki sem számított

Örülhetnek a busszal közlekedő magyarok: erre senki sem számított

2019. október 17. 08:31

Rohamtempóban, például járműbeszerzéssel készül a teljesen állami tulajdonba kerülő Volántársaság a buszos piac liberalizációjára - írja a Világgazdaság.

Újabb csaknem ezer - pontosan 943 - busz beszerzését készíti elő a Volánbusz Közlekedési Zrt. szakmai körökben megjelent információk szerint. A szokatlanul nagy volumenről szóló tendert várhatóan több körben írják majd ki, sikeres lezárulásuk esetén a következő években összesen csaknem 1600 járművel frissülhet az állami busztársaság flottája - írja a lap.

A lap úgy tudja, hogy a tervek szerint ebből 638 busz jövőre már forgalomba is áll. Mindegyik légkondicionált lesz, és megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. A távolsági és a turistajáratokon wifi is lesz.

A lap megkeresésére a társaság a körvonalazódó, ezerdarabos tenderre nem tért ki, de megerősítette, hogy a nyáron megindított közbeszerzéseknek köszönhetően 638 korszerű busszal újul meg 6700 egységből álló flottája. Azt írják, hogy ezek legkorábban jövő év második felétől közlekedhetnek.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?