Örülhetnek a busszal közlekedő magyarok: erre senki sem számított

Örülhetnek a busszal közlekedő magyarok: erre senki sem számított

2019. október 17. 08:31

Rohamtempóban, például járműbeszerzéssel készül a teljesen állami tulajdonba kerülő Volántársaság a buszos piac liberalizációjára - írja a Világgazdaság.

Újabb csaknem ezer - pontosan 943 - busz beszerzését készíti elő a Volánbusz Közlekedési Zrt. szakmai körökben megjelent információk szerint. A szokatlanul nagy volumenről szóló tendert várhatóan több körben írják majd ki, sikeres lezárulásuk esetén a következő években összesen csaknem 1600 járművel frissülhet az állami busztársaság flottája - írja a lap.

A lap úgy tudja, hogy a tervek szerint ebből 638 busz jövőre már forgalomba is áll. Mindegyik légkondicionált lesz, és megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. A távolsági és a turistajáratokon wifi is lesz.

A lap megkeresésére a társaság a körvonalazódó, ezerdarabos tenderre nem tért ki, de megerősítette, hogy a nyáron megindított közbeszerzéseknek köszönhetően 638 korszerű busszal újul meg 6700 egységből álló flottája. Azt írják, hogy ezek legkorábban jövő év második felétől közlekedhetnek.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?