27 °C Budapest

Címke: liberalizáció (20 cikk)

Zsoldos Ákos | 2019. február 18. 05:51

Tényleg ennyivel jobban élnek a szlovákok? Így húztak el mellettünk

Rég nem látott mértékben nőnek a magyar reálbérek, ha pedig fennmarad ez az ütem, előbb-utóbb tényleg utolérhetjük Ausztriát. Egyelőre azonban még Szlovákia is előttünk van - halljuk gyakran. Vajon mennyire igaz ez? Megnézzük,mennyivel keresnek jobban a szlovákok, és azt is, hogy mennyire egészséges a nemzeti jövedelem eloszlása megyénként.

Világgazdaság | 2014. december 10. 08:30

Riválist kaphat a Posta

Az NMHH-nál már vizsgálnak egy piacra lépési kérelmet.

Pénzcentrum | 2012. november 27. 17:20

Megszólalt a Posta: többet kell fizetni a sárga csekkért

A jelenlegi nettó 112 forintról 137 forintra, vagyis áfával együtt 142 forintról 174 forintra emeli a sárga csekkek díját a Magyar Posta - értesült a Népszabadság. A díjat továbbra is az fizeti, akinek a számláján jóváírják a pénzt, vagyis jellemzően a szolgáltató cégek. Az emelés a tranzakciós illeték nagy részének áthárítását jelenti.

Pénzcentrum | 2012. október 25. 12:05

Olcsóbb lehet a kötelező biztosítás, de kevesebben válthatnak

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) várakozása szerint az október 30-án meghirdetendő kgfb-díjak átlagosan 4-5 százalékkal kerülhetnek a tavalyi szint alá, ugyanakkor a biztosítót váltók száma az idei évben várhatóan már a harmadát sem fogja elérni a három évvel ezelőtt tapasztalt másfélmilliós értéknek.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 31. 10:37

Akár drágulhat is a köteleződ jövőre

Lényegesen nem fognak változni a kötelezők díjai egy nyáron benyújtott törvényjavaslat hatására, ami lehetővé teszi, hogy 2013-tól kezdve a biztosítók tetszőleges gyakoriságban és időben módosíthassák a kötelezők díjait. Az évi egyszeri és kötelező díjközzétételhez képest ez nagy változást hoz, a tulajdonosok viszont nem számíthatnak lényeges költségváltozásra, a megkérdezett szakértők szerint a nagyobb biztosítók is csak kismértékben drágíthatnak díjaikon.

Pénzcentrum | 2012. április 10. 12:06

Kötelező biztosítások: gödör alján az árak

2011-ben a biztosítási piac egészére rányomta a bélyegét a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások tovább eső díjszintje és csökkenő szerződésállománya. Az átlagdíj idei újabb kétszámjegyű esése azonban a többség szerint nem az utolsó áresés a piacon. Bár 15% feletti csökkenést csak 8% vár, 15% alatti csökkenést 58% valószínűsít 2013-ra. Az idei kampány ezek szerint továbbra is a "minél alacsonyabb díjakról" szól majd.

Pénzcentrum | 2012. március 27. 08:32

Legális sportfogadás magyar módra

A Szerencsejáték Zrt. júniusban elindítja saját internetes fogadóirodáját - derül ki a társaság honlapjára felkerült pályázati kiírásból.

Pénzcentrum | 2011. november 8. 16:40

Vigyázz: ezért ne utazz Olaszországba a héten!

Kedd estétől péntek reggelig sztrájkot hirdettek az olaszországi benzinkút-üzemeltetők. A sztrájkot a szakszervezetek elhalaszthatják, ha ma délután sikerül eredményt elérni az illetékes minisztériummal folytatott tárgyaláson.

Magyar Hírlap | 2011. július 18. 09:02

Offshore-mutyi: adócsaló szerencsejátékosok

Rengeteg offshore bejegyzésű cég szervez hazánkban is online szerencsejátékokat, pedig erre csak a Szerencsejáték Zrt.-nek van jogosultsága. Szakértők szerint a piac megfelelő liberalizációjával és egy vonzó jogszabályi környezet megteremtésével a hazai költségvetés 10-15 milliárd forinttal gazdagodhatna.

Pénzcentrum | 2011. június 4. 07:25

Felére csökkenthetik a számlákat az okos kisvállalkozások

Professzionális energiabeszerzéssel rengeteg költséget megspórolhatnának a hazai fogyasztók, a legtöbben azonban még csak nem is hallottak a szabadpiac nyújtotta lehetőségekről. Megfelelő technikákkal az elmúlt években az elektromos áramnál a nagyfogyasztói szegmensben átlagban 2-12 százalék közötti megtakarítást lehetett elérni, míg a kisfogyasztói szegmensben nem egy esetben akár 20-50 százalékosat. A földgáz esetében fogyasztói kategóriától függően 5 és 30 százalék közötti megtakarítást lehetett realizálni. A Portfolio.hu az energiabeszerzési tevékenység támogatásával foglalkozó Sourcing Hungary Kft. ügyvezető igazgatójával, Szentpétery Arnolddal beszélgetett.

Pénzcentrum | 2011. március 23. 10:32

Jelentős UPC-tendert nyert a Posta

A Magyar Posta nyerte a UPC negyvenezer modem és médiabox kézbesítésére kiírt pályázatát. A projekt referenciaértéke kiemelkedő, hiszen a folyamatosan fejlődő csomagpiac komoly lehetőségeket rejt a társaság számára.

Pénzcentrum | 2010. november 15. 09:47

Akadályozzák a váltást az energiacégek, szívnak a fogyasztók

Többnyire az energiaszolgáltató lecserélésekor kerülnek napvilágra a szerződés fogyasztókra nézve hátrányos feltételei. A törvény szerint bár mindenkinek joga van a szolgáltatóváltáshoz, az energiakereskedő cégek sok esetben tudatosan akadályozzák a váltást.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 13. 09:02

Új otthonteremtési programon dolgoznak

Új nemzeti otthonteremtési program készül a szakminisztériumban - mondta Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára egy szakmai konferencián.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 3. 13:02

Tüntetnek a postások: nem kérnek a privatizációból

Több ezer postai dolgozó tüntetésére lehet számítani szeptember 8-án Strasbourgban, akik moratóriumot követelnek azon irányelv végrehajtására, amely Európa-szerte megnyitná az utat a postaszolgálatok 2011-ig véglegesítendő privatizációja előtt. A tüntetést szervező szakszervezet szerint a liberalizáció csak növelné a munkanélküliséget, és rontaná a szolgáltatási színvonalat.

MTI | 2010. július 12. 18:02

Magyarok rohama a szlovén pálinkafőzőkért

Túlnyomó többségében magyarok keresik és vásárolják a pálinkafőző berendezéseket a szlovéniai Lendván, ahol már a tervezett liberalizáció előtt is jelentős számban fordultak meg magyar vásárlók - mondta el az MTI-nek hétfőn egy agrárszaküzlet vezetője.

Pénzcentrum | 2010. május 7. 15:02

GVH: Nem sértett törvényt az EMFESZ

Megszüntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az EMFESZ piacnyitással, annak következményeivel és a lehetséges megtakarításokkal kapcsolatos tájékoztatási gyakorlatát értékelő eljárását. A GVH eljárása nem térhetett ki a gázszolgáltatás biztonságosságának, illetve a szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos kérdéseknek az elemzésére.