27 °C Budapest
Több milliárd állhat a házhoz: mindössze futni kell hozzá

Több milliárd állhat a házhoz: mindössze futni kell hozzá

2019. május 21. 09:00

Iparággá nőtte ki magát mára Magyarországon a futóturizmus: a cseh mellett a hazai kínálat a legerősebb a régióban. Az elmúlt évtizetben a futóturisták száma több mint háromszorosára nőtt.

Tavaly már csaknem 25 ezer külföldi vett részt ilyen hazai szervezésű eseményen, szinte valamennyien a három nagy budapesti futóversenyre - Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Wizz Air Budapest Félmaraton, SPAR Budapest Maraton - érkeztek, 2007-ben még csupán nyolcezren voltak - derül ki az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, valamint a Budapest Sportiroda (BSI) statisztikáiból. A növekedés nem csak a külföldi futók növekvó számán, hanem a hazánkban töltött vendégéjszakák számán is meglátszik, amely 2018-ban elérte a 80 ezret. A futóturizmusból adódó költések 2018-ban meghaladták a négymilliárd forintot - közölte a Világgazdaság.

Évente mintegy ezer futóversenyt rendeznek nálunk, nagyjából 150 hivatalos futóklub létezik, a felmérések szerint 850 ezer magyar fut rendszeresen

- mondta el a BSI ügyvezetője, Kocsis Árpád. A magyar futóturizmus elmondása szerint mára iparággá nőtte ki magát, és a régióban Csehországgal versenyez az elsőségért.. A múlt évben a már említett három fővárosi rendezvényre (ezeket a BSI a Run in Budapest projekt keretén belül szervezi) mintegy 80 ezer nevezés érkezett, a legnépszerűbb a kétnapos SPAR Budapest Maraton volt, ezen több mint 33 ezren vettek részt tavaly. 

Nagyobb eseménynek számít még az Ultrabalaton és a vasárnap lebonyolított Aldi Női Futógála: mindkét rendezvényen nagyjából tízezren álltak rajthoz. A magyarországi futóversenyek jelentős része viszont ezer alatti nevezővel zajlik.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?