12 °C Budapest

Több milliárd állhat a házhoz: mindössze futni kell hozzá

2019. május 21. 09:00

Iparággá nőtte ki magát mára Magyarországon a futóturizmus: a cseh mellett a hazai kínálat a legerősebb a régióban. Az elmúlt évtizetben a futóturisták száma több mint háromszorosára nőtt.

Tavaly már csaknem 25 ezer külföldi vett részt ilyen hazai szervezésű eseményen, szinte valamennyien a három nagy budapesti futóversenyre - Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Wizz Air Budapest Félmaraton, SPAR Budapest Maraton - érkeztek, 2007-ben még csupán nyolcezren voltak - derül ki az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, valamint a Budapest Sportiroda (BSI) statisztikáiból. A növekedés nem csak a külföldi futók növekvó számán, hanem a hazánkban töltött vendégéjszakák számán is meglátszik, amely 2018-ban elérte a 80 ezret. A futóturizmusból adódó költések 2018-ban meghaladták a négymilliárd forintot - közölte a Világgazdaság.

Évente mintegy ezer futóversenyt rendeznek nálunk, nagyjából 150 hivatalos futóklub létezik, a felmérések szerint 850 ezer magyar fut rendszeresen

- mondta el a BSI ügyvezetője, Kocsis Árpád. A magyar futóturizmus elmondása szerint mára iparággá nőtte ki magát, és a régióban Csehországgal versenyez az elsőségért.. A múlt évben a már említett három fővárosi rendezvényre (ezeket a BSI a Run in Budapest projekt keretén belül szervezi) mintegy 80 ezer nevezés érkezett, a legnépszerűbb a kétnapos SPAR Budapest Maraton volt, ezen több mint 33 ezren vettek részt tavaly. 

Nagyobb eseménynek számít még az Ultrabalaton és a vasárnap lebonyolított Aldi Női Futógála: mindkét rendezvényen nagyjából tízezren álltak rajthoz. A magyarországi futóversenyek jelentős része viszont ezer alatti nevezővel zajlik.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm