1 °C Budapest
Fájni fog az autósoknak: ekkortól jöhet a budapesti dugódíj

Fájni fog az autósoknak: ekkortól jöhet a budapesti dugódíj

2019. április 15. 15:08

Legkésőbb öt-hat éven belül, de az is lehet, hogy már 2021-ben fizetnie kellene annak, aki Budapestre akar behajtani - derült ki a 2030-ig szóló fejlesztési tervekből. A főváros vezetése nem részletezte, hogy miképpen szedné be a tarifát, csak annyit tudni, hogy 3,3 milliárdot szánnak a rendszerre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A fővárosi dugódíj bevételeivel is számoltak a 2030-ig szóló Budapesti Mobilitási Tervben, amelyet nemrégiben hozott nyilvánosságra a Fővárosi Önkormányzat - vette észre az Index. A tarifa bevezetését 2021 és 2025 között tervezi Budapest vezetése a tervezet szerint, minderre 3,3 milliárd forintot szánnak.

A dugódíj bevezetését már 2015 óta rebesgetik, Tarlós István főpolgármester abban az évben jelentette be, hogy kétlépcsős javaslatot tettek a kerületek a fővárosnak a bevezetésére. Első lépcsőben egy Budapest-matricát hoznának be, ennek érvényessége a főváros teljes közigazgatási területére kiterjedne , ahogyan a megyei autópálya-matrica. Ennek ára 5000 forint lenne évente. A javaslat szerint második lépcsőben lehet egy szűkebbre vett, kettes belvárosi zóna jönne, külön díjazással. Ennek határáról egyelőre nem tudni, de korábban Tarlós azt mondta, inkább a városmagot védené.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?