9 °C Budapest

Rengeteg magyar lépett le Horvátországba: ez vonzza őket annyira

MTI
2018. január 6. 10:00

A két ország turisztikai kapcsolatainak történetében először 2017-ben átlépte a 3 milliót a magyarok vendégéjszakáinak száma Horvátországban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

Marin Skenderovic, a horvát állami turisztikai szervezet budapesti képviseletvezetője elmondta: az elmúlt évek rekordjait a múlt évben ismét megdöntötték a magyar utazók, miután 2016-hoz képest tavaly 11,6 százalékkal több vendég 9,3 százalékkal hosszabb ideig tartózkodott az adriai államban. Magyarország ezzel a 8. legjelentősebb küldő piacnak számított a múlt évben.

A 2016-os közel 513 ezer után tavaly több mint 572 ezer magyar turista látogatott Horvátországba. A vendégéjszakák száma a 2016-os 2,753 millió után a múlt évben több mint tízezerrel meghaladta a 3 milliót. Horvátországban tavaly 13 százalékos bővüléssel összesen mintegy 18,5 millió turistát regisztráltak, a vendégéjszakák száma 11,8 százalékos emelkedéssel csaknem 102 millióra nőtt.

Marin Skenderovic hozzátette: a magyar vendégek továbbra is leginkább a Kvarner régiót keresik fel, népszerűségben a második helyen változatlanul az Isztriai-félsziget áll, a harmadik helyre pedig - Zadart megelőzve - Split térsége került a legkedveltebb úti célok között. A turisztikai szakember elmondta azt is, hogy az elmúlt évek növekedési tendenciája alapján 2018-ban várhatóan átlépi a 600 ezret a magyar turisták száma Horvátországban.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm