25 °C Budapest
Indul a roham: tízezrekbe fájhat, de van, ahol ingyen várják a családokat

Indul a roham: tízezrekbe fájhat, de van, ahol ingyen várják a családokat

2018. január 6. 07:02

Szokatlanul meleg van ahhoz képest, hogy ez január első hétvégéje. A természetes tavainkon még nem is lehet korcsolyázni, pedig tavaly ilyenkor már kedvükre csúszkálhattak a téli sport szerelmesei. Egyelőre maradnak tehát a műjégpályák, viszont a jó hír, hogy sok helyen ingyen korizhat a család.

Tavaly január elején már lehetett korcsolyázni a Balaton jegén. Ezen a hétvégén azonban nem érdemes kocsiba pattanni és leutazni a magyar tengerhez, ugyanis egyelőre nem kedvez az időjárás a téli sport szerelmeseinek. Ma bizonyos helyeken akár 15-16 fok is lehet, szinte tavasz van, ezért érdemes viszont kikecmeregni a lakásból és felkerekedni a családdal. A kirándulás, séta mellett jó program lehet a korcsolyázás is, sok műjégpálya üzemel ugyanis országszerte, több helyen pedig belépőjegyet sem kell fizetni.

Itt korizhatunk ingyen

Az interneten keresgélve rengeteg műjégpályát találhatunk. A fővárosban is sok helyen üzemeltetnek pályát, és sok helyen fizetni sem kell a használatáért. Költséggel csak akkor kell számolni, ha nincs mindenkinek korcsolyája, akkor ugyanis bérelni kell, ha pedig van, előfordulhat, hogy a meglévőt meg kell élezni, de ennek költsége is elenyésző: 1000 forint körüli összeggel érdemes kalkulálni.

A Bálnánál működő pálya használata mindenkinek ingyenes, és ha valakinek nincs korcsolyája, bérelhet egy párat 1000 forintért. Kőbányára is bárki mehet, aki csúszkálni szeretne, a Polgármesteri Hivatal mellett, a volt bölcsőde udvarán és az Újhegyi uszoda és Strandfürdő udvarán is üzemel jégpálya, ami ingyen látogatható. A koribérlés mind a két helyszínen 500 forint óránként. Zuglóban szintén bárki ingyen korizhat, a Bosnyák téren, délután 4 és este 7 között.

A kerületiek jól járnak

Jó hír azoknak, akik Óbudán laknak, hogy a Fő téren, illetve a Csobánka téri jégpályán a kerület lakosai ingyen csúszkálhatnak. A korcsolyabérlet sem túl drága, a felnőtteknek 600, a gyerekeknek pedig 200 forintba kerül.

Újpesten, a Városháza mellett is van egy pálya, amit az újpestiek ingyen használhatnak minden nap délután 3 órától este 7-ig. Ha valakinek nincs korcsolyája, 800 forintért kölcsönözhet egyet.

A VI. kerületieknek is örülhetnek, a Hunyadi téren a terézvárosiak (lakcímkártya felmutatásával, vagy a kerületben lévő intézmények tanulói diákigazolványuk, vagy az intézmény vezetője által kiállított igazolásuk felmutatásával) reggel 8 és este 8 között.

A Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren a kerületiek ingyen élvezhetik a jeget, a más kerületből érkezőknek pedig 140 centiméter alatt 400, a fölött 600 forint a belépődíj.

2000-ből kijön egy családi csúszkálás

A fővárosban élőknek igazán nincs okuk panaszra, nagyon sok pálya van, ahol csupán néhány száz forintos belépőt kell fizetni.Sok helyen van bérlet is, így még jobban járhat a család, hiszen a legtöbb helyen január végéig, február elejéig várják a téli sport szerelmeseit.

A Művészetek Palotájánál lévő jégpályát 500 forintért lehet használni, a jégpálya melletti zárt büfében pedig igazi téli ínyencségekkel, például forralt borral, forró csokival és fűszeres almaitallal várják a vendégeket. A IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium Jégcsarnokában 300 forint a belépődíj és a bérlés is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Marczibányi Téri Sportcentrumban este 6 után olcsóbb a program, a felnőtteknek 1200, a gyerekeknek 1000 forintot kell fizetni.  A BudaiMűjégpályán szintén van kedvezményes jegy az esti órákban, olyankor csak 1000 forintot kell fizetni a belépésért, a gyerekeknek pedig 800-at. A Vasas Jégcentrumban kedden és szerdán 1000, péntektől vasárnapig 1500 forint a belépő, és különböző családi jegyek vannak: 1 felnőtt és 1 gyerek például 1400, 1 felnőtt 2 gyerekkel 1700 forintért léphet a jégre kedden és szerdán, hétvégén pedig eaz egy felnőtt - egy gyerek kombináció 2200, két gyerekkel pedig 2600 forintba kerül.

A Városligeti Műjégpálya a város szívében várja a siklani vágyókat, és itt is váltani lehet diákbérletet, 13 alaklomért 12 ezer, a felnőtteknek pedig 18 ezer forintot kell fizetniük.  Az Árpád híd pesti hídfőjénél, az Agora Budapest építkezés mellett is üzemel egy pálya, az Agora, amely hétköznapokon délután 2 és este 8, hétvégén 10 és este 8 között van nyitva. A Soproni úton, a BHG Jégpálya is jó választás lehet, a 10 alkalmas felnőtt bérlet 9000, a 10 alkalmas gyerek 6000 forint.

Vidéken is várnak a pályák

Szeged, Miskolc, Debrecen, Gyöngyös, Eger, Székesfehérvár,  Pécs, és még folytathatnánk a sort - nagyobb vidéki városokban üzemel legalább egy műjégpálya.

Egerben egyébként inkább hétköznap érdemes elmenni, ha valaki esetleg szabadságon lesz, ugyanis minden iskolai tanítási napon reggel 8 és 14 óra között az egri lacímmel rendelkezők részére ingyenes a korcsolyázás. Hétvégén viszont fizetnünk kell: 6 éves kor alatt 400 forint, a diákoknak, nyugdíjasoknak 650, a felnőtteknek 850 forintot kell fizetni. A korcsolya kölcsönzés 600, az élezés pedig 800 forint.

Hévízen a szokásos helyen, a Széchenyi utca elején, a termelői piac szomszédságában van jégpálya, a belépő 500 forint. A soproniaknak sincs okuk panaszra, a fenőttek 800, a diákok, nyugdíjasok 600 forintért csúszkálhatnak, és van 1800 forintért családi jegy is. Gyöngyösön szombaton és vasárnap délelőtt 700, délután 13 és 16.30 között 800, délután 5 és este 9 között pedig 1100 forint a belépő,a  kölcsönzésért pedig 700 forintot kell fizetni. Kecskeméten a Főtéri Jégpályán 800 forint a napijegy, korcsolyabérlés alkalmanként 500 forint.

Érdemes tehát rákeresni az interneten, ha korcsolyázni támadna kedvünk, illetve némi segítséget nyújthat a sielok.hu weboldal is, ha kimozdulnánk a családdal a hétvégén.  Egészen biztosan találunk ugyanis olyan helyet a közelben, ahol fejenként pár száz forintért élvezhetjük a korcsolyázás adta örömöket.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?