Magyarok kedvenceire őrjönghetsz majd a szórakozóhelyeken, fesztiválokon

MTI
2017. december 29. 19:00

Mások mellett az Arcade Fire, Bobby McFerrin, Roger Waters, Rod Stewart, Lenny Kravitz, a Depeche Mode, Enrique Iglesias, Tricky, James Blunt, az Iron Maiden, a Judas Priest, Billy Idol, a Queens of the Stone Age, a Body Count, a Marillion, Jan Garbarek, a Gipsy Kings, és a Scooter is fellép 2018-ban Magyarországon.

Január 21-én a Barba Negra Music Clubban lép fel a heavy metált játszó német Accept, ezen a napon az extrém metált képviselő brit Cradle of Filth az A38 hajón zenél, akárcsak a portugál Moonspell. A triphop egyik legfontosabb alakja, a brit Tricky január 25-én az A38-on koncertezik, a német Kreator 27-én a Barba Negrában. A skót rocklegenda, Rod Stewart 29-én az Arénában lép fel, azon a napon a gospel-punk amerikai Algiers az A38-on, a kínai indie csapat, a Wang Wen a Dürerben, a Neurosisból ismert amerikai Scott Kelly pedig John Judkins társaságában 30-án az A38-on játszik - írja összeaállításában az MTI.

Február 2-án a Sportarénában tér vissza Magyarországra a Depeche Mode, ezen a napon rendeznek estet a hetvenes évek népszerű punkcsapataival, a Peter and the Test Tube Babies-zel, a UK Subsszal, az Exploiteddel és a Cockney Rejectsszel a Barba Negrában. 11-én a legendás amerikai punkrock zenekar, a Sonics az A38-on lesz, ugyanott 12-én a fiatal brit énekes-producer, King Krule zenél. Az amerikai Hollywood Undead 12-én és 13-án is játszik az Akváriumban. Február 18-án a holland énekesnő, Anneke van Giersbergen VUUR elnevezésű formációjával lép fel az A38-on, ugyanazon a napon a brit soul-RNB előadó, Emeli Sandé az Arénában várja a közönséget. Tony Hadley, a brit újhullámos Spandau Ballet egykori frontembere február 23-án a Dürerben koncertezik, a brazil thrash metál sztáregyüttes, a Sepultura 25-én a Barba Negrában. Caro Emerald holland énekesnő 26-án az Arénában lép fel, a friss sztár, a német-ír Alice Merton 28-án az A38-on.

Március Napalm Death grindcore-koncerttel indul a Dürerben, 6-án a MOMKultban a luxemburgi Reis Demuth Wiltgen Trio az amerikai szaxofonsztárral, Joshua Redmannel közösen játszik. A francia elektronikus zenei színtér csillaga, Carpenter Brut március 7-én az Akváriumban lép fel, 11-én a spanyol énekes, Enrique Iglesias az Arénában ad koncertet. A szimfometál svéd kiválósága, a Therion 13-án a Barba Negrában lesz, 16-án a sivatagi rock amerikai nagyágyúja, a Fu Manchu az A38-on. 19-én Dianne Reeves amerikai dzsesszénekesnő koncertje lesz a Müpában.

Április 6-tól 8-ig rendezik meg a MOMKultban a Get Closer dzsesszfesztivált (Nicholas Payton, James Blood Ulmer Odyssey Trio, Heavy Weather, Lizz Wright). 8-án a holland Kensington a Barba Negrába jön, aznap Lara Fabian kanadai énekesnő az Arénában lép fel. A gothic rockot játszó brit Editors 16-án az Akváriumban ad koncertet, 21-én az amerikai dzsesszénekes, Kurt Elling a Müpában. Kollégája, Stacey Kent február 28-án a Zeneakadémián mutatja be új műsorát.

Május 2-án a brit Pink Floyd egykori frontembere, Roger Waters ad koncertet a Sportarénában, másnap a dzsesszénekesek egyik példaképe, az amerikai Bobby McFerrin a Müpában hallható, míg a műfaj másik kiválósága, a szaxofonos, szintén amerikai Bill Evans Petit Blonde II elnevezésű formációjával aznap az Instantban lép fel. Jazzmeia Horn amerikai dzsesszénekes május 4-én a Müpában szerepel, aznap a brit pop-soul-blues előadó, Rag'n'Bone Man az Arénában lesz. Szintén az Arénában lép fel május 8-án a brit popcsillag, James Blunt, a MOMKultban pedig a kubai Roberto Fonseca dzsessztriója. 13-án az A38-on Yo La Tengo-koncert lesz, míg a Tüskecsarnokban az amerikai popcsillag, Anastacia szórakoztatja a közönséget, 23-án pedig az elektronikus zene egyik legismertebb képviselője, Bonobo mutatja be a Budapest Parkban Migration című lemezét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Június 3-án lesz az amerikai énekes, Lenny Kravitz koncertje a Sportarénában, az Art Ensemble of Chicago 7-én a MOMKultban zenél, a Scooter 9-én a Budapest Parkban. Ugyanott lesz 17-én az amerikai heavy metál csapat, a Body Count koncertje és június 17. a dátuma a kanadai rock legnagyobb csillaga, az Arcade Fire első magyarországi koncertjének. 21-én a Budapest Parkban az amerikai Queens of the Stone Age zenél, a Stone Sour 25-én a Barba Negrában, a nyolcvanas évek sztárja, Billy Idol július 2-án a Budapest Parkban, július 24-én a metálzene brit kiválósága, a Judas Priest az Arénában ad koncertet. A Motörhead extagja, Phil Campbell a Bastardsszal szeptember 6-án lép fel a Dürerben, szeptember 15-én a Budapest Parkban a Modern Talking egykori énekese, Thomas Anders. A Gipsy Kings október 2-án a MOMSportban játszik, a norvég szaxofonos világhírű csapata, a Jan Garbarek Group október 24-én (Trilok Gurtu indiai ütőssel kiegészülve) a MOMSportban. November 20-án a szimfometált játszó finn Nightwish az Arénában, december 7-én a brit progrock együttes, a Marillion a Barba Negrában zenél.

A fesztiválszezont június 6-tól 10-ig az alsóörsi Open Road Fest nyitja, A Fishing on Orfű június 20-tól 23-ig tart, június 26. és 30. között lesz a soproni VOLT Fesztivál (Depeche Mode, Iron Maiden, Hurts). Július 4-től 8-ig tart a Balaton Sound Zamárdiban (Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vega & Like Mike), július 9. és 14. között lesz a Rockmaraton a dunaújvárosi Szalki-szigeten a Toy Dolsszal, az Alestormmal, az Overkill-lel, július 10-től 16-ig az EFOTT Velencén, július 11-tól 15-ig a VeszprémFest.

Július 20-tól 29-ig a Művészetek Völgyét rendezik a Káli-medencében, a székesfehérvári Fezent (Mr. Big, Enter Shikari, Helloween) július 25-től 28-ig, az Ozora Fesztivál július 30-tól augusztus 5-ig, az Ördögkatlan július 31-től augusztus 4-ig tart. A Sziget augusztus 8-tól 15-ig lesz, Zamárdiban a B.my.Lake és a Strand fesztivál (Robin Schulz) augusztus 22-től 26-ig, és ugyanekkor lesz a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) is. Október 4-tól 8-ig ismét lesz Budapest Ritmo világzenei fesztivál is.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem