29 °C Budapest
Repeshetsz az örömtől, ha te is vonattal jársz: legalábbis a MÁV szerint

Repeshetsz az örömtől, ha te is vonattal jársz: legalábbis a MÁV szerint

2017. december 26. 10:30

A téli menetrendváltással újabb kedvezményeket vezetett be a MÁV-START az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt menetjegyekre. Az 5, 10, illetve 20 százalékos árcsökkentésnek köszönhetően jelentősen, 24 százalékkal nőtt a jegykiadó automatákból értékesített, 44 százalékkal pedig az e-vonatjegyek száma.

December 10-től öt százalékkal kerülnek kevesebbe a jegykiadó automatából megvásárolt jegyek. Ennek hatására 24 százalékkal emelkedett a jegykiadó automaták forgalma a bevezetést követő egy hétben, az előző év azonos időszakához viszonyítva - írja közleményében a MÁV-START.

Az otthon kinyomtatott vagy mobileszközökön bemutatott e-jegyek ára 10 százalékkal csökkent, s a számok azt mutatják, hogy 44 százalékkal több e-vonatjegyet vettek az utasok, mint 2016 azonos időszakában. 

A "@" (kukac) jellel jelölt vonatokra 20 százalékos kedvezményt biztosít a vasúttársaság a decemberi menetrendváltástól, a lépés eredményeként közel 3500 jegyet vásároltak a csúcsidőn kívüli járatokra. (A 15 százalékos e-Balaton- és e-Velence-kedvezményt még a nyáron vezette be a MÁV-START, s a pozitív fogadtatást látva döntött a kedvezmény további növeléséről és kiterjesztéséről.)

Az árcsökkentés célja az utasok kényelmének fokozása, igényeik jobb kiszolgálása, a korszerű értékesítési csatornák népszerűsítése, valamint a vasúti közlekedés még vonzóbbá tétele.

Jól jönne 500 ezer forint?A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank(THM 11,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az MKB, a K&H, illetve a Cetelemés aBudapest Bank személyikölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22