7 °C Budapest

Ennyit késnek a vonatok Magyarországon: itt a lista

2017. október 4. 09:00

2012 és 2013-ban a Magyarországon közlekedő vonatok közel 20 százaléka késett. Ez a tendencia azonban változni látszik, mivel a tavalyi és idei adatok szerint a vonatok pontossága 90 százalék körül van - írja a HVG.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiadta a vonatok pontossági statisztikáját 2012-től. Ezekből jól látszik, hogy az elmúlt 5 évben az évenként leközlekedett vonatok száma 1 millió körül mozog. 2012-ben és 2013-ban azonban csupán a vonatok 80 százaléka volt pontos. Az eddigi legjobb eredményt 2016-ban érték el a mozdonyok, akkor ugyanis 90 százalék fölött érkeztek időben. Az idei évben jelenleg az első féléves adatok érhetők el, amik valamivel több, mint 10,86 százalékos késést mutatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem