8 °C Budapest

Ezeket a járatokat állítja le októberben a BKK: jöhet a káosz?

2017. október 2. 16:00

Több változás is lesz októberben a budapesti tömegközlekedésben. Változik a fogaskerekű, és a H7-es HÉV közelekedése is. Mutatunk egy villamost is, amit egy civil szervezet építene a metrófelújításra.

A H7-es HÉV helyett 2017. október 7-én és 8-án (szombaton és vasárnap) pótlóbuszok közlekednek karbantartási munkálatok miatt. A pótlóbusz

  • a Csepel H megálló felé a Boráros tér H-Soroksári út-Kvassay Jenő út-Kvassay híd-Weiss Manfréd út-Kossuth Lajos utca-Béla utca-II. Rákóczi Ferenc út-Csepel H útvonalon halad, míg
  • a Boráros tér H végállomás felé a Csepel H-II. Rákóczi Ferenc út-Szent Imre tér-Vermes Miklós utca-Kossuth Lajos utca-Weiss Manfréd út-Kvassay híd-Kvassay Jenő út-Soroksári út-Boráros tér H útvonalon közlekedik majd.

A pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett - írta mai közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

Más...

A 60-as (fogaskerekű) villamos ma az első járat indulásától november 10-én az utolsóig a Városmajor és az Adonis utca megálló között jár csak, mert az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között sínszálakat és fogasléceket cserélnek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik. A korlátozás ideje alatt a környéken elsősorban a 21-es és a 21A jelű autóbusz használatát javasolják. 

A pótlóbuszokon, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé, az utasforgalomtól függően lehet kerékpárt szállítani

- olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet, hogy mától e hét csütörtökéig minden nap 8.30 és 14.30 között egyáltalán nem jár a fogaskerekű, akkor a Széll Kálmán tér és a Svábhegy megálló között a BKK szintén a 21-es és a 21A autóbusz használatát javasolja. A 21-es, a 21A autóbusz és a 60-as (fogaskerekű) villamos, valamint a 21-es, a 21A autóbusz és a 60-as pótlóbusz közötti átszállásnál a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szerinted lesz ilyen?

A Közlekedő Tömeg Egyesület mai közleménye szerint támogatja, hogy az M3-as metró Újpest Központ és Lehel tér közötti szakaszának felújítása idejére ideiglenesen hosszabbítsák meg a 14-es villamos vonalát a Nyugatiig. Blogjukon leírják, hogy az Újpest felől a 4-6-os villamosig igyekvőknek ez 8 perccel rövidítené le az utazási idejét. Blogjukon azt írják, hogy

 

  • az ideiglenes vágányok gyorsan kiépíthetők,
  • a síneken akár 50 km/h-val is közlekedhetnének a villamosok, továbbá, hogy
  • a végállomás a Nyugati pályaudvar melletti parkolóban kialakítható lenne.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem