11 °C Budapest

Kiadták a riasztást! Nagy viharok jöhetnek

MTI
2017. szeptember 12. 11:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú riasztást, mert a nap folyamnán rövid idő alatt több mint 25-30 mm csapadék is eshet.

Elsőfokú, sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország középső vidékére, például Budapestre, Salgótarjánra és Kecskemétre, a várható felhőszakadás miatt. Keddre a középső és északkeleti megyékre is figyelmeztetés van érvényben, mivel a nap folyamán rövid idő alatt akár több mint 25-30 mm csapadék is hullhat.

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakokra elsősorban a Tiszántúlon számíthatunk. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél a Dunától keletre is északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, eleinte délen és keleten néhány záporral, de utána a csapadék elapad. A szél viszont felélénkülhet, különösen az ország északnyugati részében. Az OMSZ előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok közé várható. Csütörtökre viszont visszatér a jó idő, 24-29 fokkal, majd péntektől újabb esős napok várhatóak, de hétvégén akár 31 fokot is mérhetünk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm