Így kerülheted el a reptéri katasztrófát: erre a 6 dologra figyelj!

Így kerülheted el a reptéri katasztrófát: erre a 6 dologra figyelj!

2017. augusztus 6. 15:30

Nagyon sok mindenre kell figyelni utazás előtt, és ha becsúszik egy kellemetlen meglepetés, az egész nyaralásra rányomhatja a bélyeget. Ezekre figyelj, és sok kellemetlenségtől megkímélheted magad.

A tökéletes nyaralást sokan hónapokig tervezik, mégis előfordul, hogy a bepakolást csak előző estére időzítik. Így akár a reptéren, akár megérkezéskor kellemetlen meglepetésekkel találkozhatnak azok, akik nem gondolták át időben, mi kerüljön a bőröndbe. A következő lista a KöBE Biztosító Ügyfélszolgálatának tapasztalatai alapján tartalmazza, hogy mely dolgokra érdemes feltétlenül ügyelni, mielőtt vakációra indulnánk.

1. Készíts listát!

Talán furcsán hangzik, hogy a stresszmentes nyaraláshoz pont egy listára van szükség, de egy jól megírt chek-list nemcsak abban segít, hogy mit vigyünk magunkkal, hanem az előzetes átgondolással a felesleges dolgok is kiszűrhetőek - figyelembe véve bőröndünk kapacitását. Az alábbi öt pont jó támpont lehet ehhez.

2. Ne feledkezz meg az elsősegély dobozról!

Az enyhébb panaszok esetén gyakran előfordul, hogy elkerülhető lenne az orvos kihívása nyaralás alatt, amennyiben még utazás előtt gondoskodtunk fájdalom- és lázcsillapítóról, vagy épp háborgó gyomrunk rendbe tételére szolgáló gyógyszerről. Ezeket egy idegen országban körülményesebb lehet beszerezni, azonban otthonról akár vény nélküli készítményként is magunkkal vihetjük őket az útra.

3. Érdemes a bőrönd névkártyáját kitölteni

Szinte minden bőröndhöz gyárilag tartozik egy névkártya, azonban a legtöbben nem töltik ki, pedig ha elhagyják - esetleg a légitársaság elkeveri - a bőröndjüket, az jelentősen megnöveli az esélyét annak, hogy a csomag visszakerüljön a tulajdonosához.

4. Ne pakold túl a bőröndöt!

A légitársaságok szigorúan veszik a súly-és méretkorlátokat, így célszerű lemérni a bőröndöt indulás előtt, nehogy rá kelljen fizetni az extra súly miatt. Sokszor elfelejtjük, de hazafelé szinte biztos, hogy a souvenirekkel megpakolva több csomagunk lesz, mint az odafelé úton volt, így pakolásnál nem árt a poggyászban egy kis extra helyet (és kg-t) fenntartani erre gondolva.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

5. Minden érték a kézipoggyászba!

Bár manapság már nem jellemző, hogy a légitársaságok elhagyják a csomagokat, nem éri meg kockáztatni. Az értékeinket - mint pl. a drága fényképezőgép vagy az eljegyzési gyűrű - célszerű a kézi poggyászban, biztonságban magunknál tartani. Hiába téríti a légitársaság hibájából elveszett bőröndöket a biztosítás, mégis sok kellemetlenséget tud okozni az elveszett értékek pótlása.

6. Köss utasbiztosítást!

Bármilyen körültekintően is készülünk fel az útra, van, hogy bizonyos helyzeteket nem lehet elkerülni, amikor viszont jól jön a kárunkat fedező utasbiztosítás. Nagy megkönnyebbülést jelenthet ilyenkor, hogy egy ebéd árából megkötött biztosítás fedezi az akár több havi fizetésünknek megfelelő károkat. Ráadásul az utasbiztosítással sem kell ma már feltétlenül előre terveznünk, hiszen akár indulás előtt közvetlenül, "last minute" is megköthető.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?