Ezek a Balaton legjobb strandjai: átadták a Kék Hullám Zászlókat

Ezek a Balaton legjobb strandjai: átadták a Kék Hullám Zászlókat

MTI
2017. július 5. 12:01

33 balatoni strand kapta meg a Kék Hullám Zászlót, ezek közül 10 érdemelte ki a legjobbaknak járó ötcsillagos minősítést.


A zászlót 33 balatoni strand kapta meg, és a 13 éve elindított strandminősítő rendszer 2017-ben tovább finomodott, a szolgáltatások színvonalát a korábbi három helyett már öt fokozattal, öt csillaggal jelölték.

A minősítésben fontos szerep jutott a tisztaságnak, a rendezettségnek, a vizesblokkok állapotának és felszereltségének. Pontozták a családbarát szolgáltatások és a játszóterek színvonalát is, sőt, a sportolási lehetőségeket, a fák vagy az árnyékolók meglétét és a vízminőséget is.A vizsgálatok során kiderült, tavaly óta kismértékben nőtt a strandok hínárosodása, de iszaposodást csak a Keszthelyi-öbölben tapasztaltak.

A legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászlót tízen érdemelték ki:

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

  • Vonyarcvashegy Lidó strandja,
  • Balatongyörök Községi strandja,
  • Gyenesdiás Diási Játékstrandja,
  • Szigliget Községi strandfürdője,
  • Balatonfüred Kisfaludy és Eszterházy strandja,
  • Balatonlelle Napfény strandja,
  • Csopak Községi strandja,
  • Keszthely Városi strandja
  • Balatonakali Községi strandja.

A többi 23 strand négy- és háromcsillagos minősítést ért el.

Kétévenként hirdetik meg a legcsaládbarátabb strandnak járó díjat, amit idén a gyenesidási Diás Játékstrandnak ítéltek oda. A legsportosabb strandnak járó díjat immár másodjára a vonyarcvashegyi Lidó strand nyert el. A leginkább kerékpárosbarát strandnak járó különdíj és vándorserleg ismét a balatonberényi Közösségi strandé lett.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20