8 °C Budapest
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.05.28)

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.05.28)

2017. május 28. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.05.28).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.05.28).

36 órás előrejelzés

Vasárnap szinte zavartalan napsütésre, kevés felhőre és csapadékmentes időre van kilátás. Csak a keleti országrészben élénkülhet meg a keleti, északkeleti szél. Hajnalban 8-13, napközben 24-28 fokot mérhetünk. A jövő hét első napján is kitart a napos, csapadékmentes idő, alig lesz felhő az égen. A délies szél az ország északi felében kissé feltámadhat. Hajnalban 9-14 fokra számíthatunk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap napközben csapadékmentes időre, száraz utakra készülhetnek az útnak indulók. Többfelé megélénkül, az északkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem lesz front térségünkben. A melegre érzékenyeknél felléphet vérnyomás-ingadozás, migrénes panaszok. Ellenben a napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, alkalmas nap lesz a szabadtéri programok számára. Reggel a nagy hőmérséklet-különbség miatt megfázásveszélyre számíthatunk. Ugyanakkor 11 és 15 óra között nagyon erős, helyenként akár extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, ugyanis akár negyed óra alatt is leéghetünk!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?