8 °C Budapest

A törököknél pihent a magyar celebpár: nem is sejtették, mi jön

2016. július 19. 16:51

Alig két héttel a puccskísérlet előtt Kucsera Gábor és felesége, Tápai Szabina is Törökországban engedte ki a fáradt gőzt. A medence partján ejtőzve akkor még nem is sejthették, hogy mi történik majd az országban. Habár az utazási irodák szerint nincsenek veszélyben a magyar turisták, mégis komoly akciókat hirdetnek most az útlemondások miatt.

Habár a magyarok jelentős része továbbra is belföldön tölti el nyári szabadságát, a június közepétől augusztus végéig tartó időszakban hagyományosan megemelkedik a külföldre utazók száma is. A legfrissebb felmérések szerint

a magyar családoknál idén Horvátország és Görögország viszi a prímet.

Na persze akadnak olyanok is szép számmal, akik az Adria, illetve a görög szigetvilág helyett jóval távolabbi, na meg drágább útra adják a fejüket. Ilyenek például a magyar hírességek is, mint például az Édes Élet sztárjai, Kucsera Gábor és Tápai Szabina. Arra viszont a sztárpár sem gondolt, hogy...

Épphogy elkerülték a balhét...

Kucsera Gábor és felesége, Tápai Szabina idén Törökországban ünnepelték meg 3. házassági évfordulójukat. Instagram-oldaluk tanúsága szerint a celebpár több napot töltött az Antalyától alig 30 kilométerre található, 5 csillagos Titanic Deluxe Belek luxushotelben. Ez nem egy olcsó szálloda, hiszen

a legolcsóbb szobáért fejenként 250 eurót kell kicsengetni éjszakánként, de a komolyabb lakosztályoknál a díjszabás már meghaladja a fejenkénti 400 eurót is. Sőt, akad a kínálatban 1500 eurós medencés villa is.

A pihenéshez tehát minden adott volt, és mivel az útra június végén került sor, így akkor még azt sem sejthették Kucseráék, hogy július közepén katonák egy csoportja próbálja majd meg átvenni a hatalmat Törökországban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Na persze az Édes élet két sztárjának vélhetően akkor sem lett volna félnivalója, ha éppen a puccskísérlet éjjelén tartózkodtak volna az országban. Egyrészt azért, mert sem magyar halálos áldozata, sem komoly sérültje nem volt a puccskísérletnek; másrészt azért, mert a magyarok által előszeretettel látogatott turistaövezetekben amúgy sem akcióztak a puccsisták.

Habár a legtöbb magyar jellemzően Isztambultól több száz kilométerre pihen, sok hazai turista célpontja Törökország kulturális, művészeti és gazdasági központja is. A legkomolyabb zavargások pedig éppen azokon az isztambuli városrészekben voltak, amelyeket a turisták is előszeretettel látogatnak. Sajtóértesülések szerint jelenleg az isztambuli turistalátványosságok java része zárva van.

Szuperolcsó nyaralás a török riviérán

Habár nem Kucseráék voltak idén az egyedüli magyarok, akik a török riviéra fővárosának számító Antalya környékét választották pihenésre, azt fontos tudni, hogy a statisztikák szerint egyre kevesebb honfitársunk utazik Törökországba. A friss statisztikák szerint konkrétan az 1994-es szintre zuhant a törökországi idegenforgalom:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

májusban 34,67 százalékkal kevesebb külföldi turista érkezett az országba, mint 2015 azonos hónapjában.

Így az sem véletlen, hogy több hazai utazás irodánál már eleve 30-40 százalékos akcióval hirdették meg a jellemzően "all inclusive" török utakat; a Pénzcentrum értesülései szerint az aktuális politikai helyzet miatt pedig további diszkontok várhatók.

Ez egyébként látszik a foglalási statisztikákon is: legalább annyian kötnek most új szerződést, mint ahányan lemondják korábban lekötött útjukat félelmükben.

!!! Hiába rendelkezünk ún. sztornó biztosítással, az utazás elhalasztását politikai, vagy biztonsági okokra hivatkozással nem lehet a szabályzatok alapján lemondani. A sztornó biztosítás jellemzően itthon bekövetkezett baleset, vagy betegség esetén nyújt védelmet az utazóknak, míg a klasszikus utasbiztosítások pedig alapvetően az utazás megkezdése után nyújthatnak fedezetet.

Azt persze mind a korábban fogalóknak, mind a most komolyabb akciókra lecsapó utazóknak nagyon fontos észben tartani, hogy:

Minden magyar állampolgárt arra kérünk, hogy megfontoltsággal tervezzék meg a törökországi útjukat

- emelte ki Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium minisztere. Arról már nem is beszélve, hogy

Törökország teljes területe szerepel a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek listáján. Sőt, az ország több régiójába egyenesen nem javasolja az utazást a konzuli szolgálat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem