1 °C Budapest

Durva tömeg a balatoni benzinkutaknál: nagyot kaszálnak a családokon

2016. július 3. 09:05

Látványosan megnő nyáron az üzemanyagfogyasztás az év többi hónapjához képest. Az autósok elsősorban a Balaton és egyéb népszerű turisztikai célpontok környékén tankolnak többet ebben az időszakban.

A nyári hónapokban jóval többen ülnek autóba, és tesznek meg hosszabb utakat a szabadságolások, illetve a hétvégék alkalmával. Erre utal, hogy

az üzemanyagfogyasztás országos átlagban 15 százalékkal június és augusztus között 

a magyarországi LUKOIL töltőállomások adatai alapján. A tankolási kedv alakulása ugyanakkor nagy eltérést mutat a különböző benzinkutakon: míg a Balaton környékén és a turisták által gyakran felkeresett egyéb térségekben jóval több üzemanyagot vásárolnak az autósok, addig például Budapesten a fogyasztás érzékelhető mértékben csökken.

Benzinből és dízelből eltérő mértékben, de egyaránt több fogy a nyári hónapokban, az eladott mennyiség növekedésének okai viszont a két üzemanyagtípus esetén különbözőek.

Míg a lakosság által nagyobb arányban használt benzinből elsősorban a nyári szabadságolások, illetve a hétvégi szabadidős programok során vásárolnak többet, addig a gázolajfogyasztás inkább a szezonális mezőgazdasági munkákkal összefüggésben nő meg ezekben a hónapokban"

 - mondta el Horváth Dori Jenő, a Normbenz Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Az üzemanyagárak elmúlt két évben tapasztalt csökkenése hatására még többen döntenek úgy, hogy szabadságuk alatt vagy a hétvégéken autóba ülnek, így ezek az árváltozások tovább erősítik a tankolási kedvet a nyári időszakban is.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?