Durva tömeg a balatoni benzinkutaknál: nagyot kaszálnak a családokon

Durva tömeg a balatoni benzinkutaknál: nagyot kaszálnak a családokon

2016. július 3. 09:05

Látványosan megnő nyáron az üzemanyagfogyasztás az év többi hónapjához képest. Az autósok elsősorban a Balaton és egyéb népszerű turisztikai célpontok környékén tankolnak többet ebben az időszakban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nyári hónapokban jóval többen ülnek autóba, és tesznek meg hosszabb utakat a szabadságolások, illetve a hétvégék alkalmával. Erre utal, hogy

az üzemanyagfogyasztás országos átlagban 15 százalékkal június és augusztus között 

a magyarországi LUKOIL töltőállomások adatai alapján. A tankolási kedv alakulása ugyanakkor nagy eltérést mutat a különböző benzinkutakon: míg a Balaton környékén és a turisták által gyakran felkeresett egyéb térségekben jóval több üzemanyagot vásárolnak az autósok, addig például Budapesten a fogyasztás érzékelhető mértékben csökken.

Benzinből és dízelből eltérő mértékben, de egyaránt több fogy a nyári hónapokban, az eladott mennyiség növekedésének okai viszont a két üzemanyagtípus esetén különbözőek.

Míg a lakosság által nagyobb arányban használt benzinből elsősorban a nyári szabadságolások, illetve a hétvégi szabadidős programok során vásárolnak többet, addig a gázolajfogyasztás inkább a szezonális mezőgazdasági munkákkal összefüggésben nő meg ezekben a hónapokban"

 - mondta el Horváth Dori Jenő, a Normbenz Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Az üzemanyagárak elmúlt két évben tapasztalt csökkenése hatására még többen döntenek úgy, hogy szabadságuk alatt vagy a hétvégéken autóba ülnek, így ezek az árváltozások tovább erősítik a tankolási kedvet a nyári időszakban is.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39