16 °C Budapest

Hamarosan táborba megy a gyerek: hogyan készítsem fel?

2016. június 26. 14:03

Érdemes őszintén beszélgetni a gyerekekkel a táborozásról. Az InfoRádió által megkérdezett klinikai gyermek-szakpszichológus szerint nem jó módszer, ha hiper-szuper csodaként festjük le az előtte álló hetet, célszerű vázolni az ismerkedéssel kapcsolatos esetleges nehézségeket és eloszlatni a gyermek aggodalmait.

"Fontos, hogyan választjuk meg a táborvezető szakembert, tájékozódjunk!" - ajánlotta a klinikai gyermek-szakpszichológus.

Németh Erika hozzátette: "lényeges az is, hogyan mondjuk meg a gyereknek. Ha úgy adjuk el, hogy szuper dolog lesz, mindenképpen jól érzi magát, mennyi új barátja lesz - borzasztó nagy vetítőtáblát teszünk elé, holott ez mégiscsak új helyzet, inkább mondjuk el, hogy normális, ha izgul, és miért gondoljuk, hogy jó lesz neki, és mi okozhat benne nehézséget."

A szakember kiemelte, abban kell segíteni a gyereknek, hogy feldolgozhassa a nap folyamán kialakuló érzéseit. Ha például egy nap nagyon unalmas volt, nem tetszett neki, amit csináltak, akkor sajnálkozzunk.

Németh Erika hozzátette: "mondjuk el, hogy most ezt a tábort próbálja ki, ha nem tetszik, jövőre másikat lehet keresni. Inkább ilyenfajta beszélgetések a jók, mint a hiper-szuperre festés, mert semmi nem szuper és ez többet segít a gyereknek is"

A szülővel való kapcsolattartásról a klinikai gyermek-szakpszichológus azt mondta, gyerekfüggő, mi a jó megoldás, kinek, mi tesz jót. "Van olyan, akinek elég a lehetőség, hogy ott van a mobiltelefon, amin felhívhatja anyát, ha kell. Valaki meg állandóan hívogatná, sms-ezne vele. Aki készen van rá, esténként felhívhatja, de az sem baj, ha egy hétig alig beszélnek. Régen, amikor még nem volt mobiltelefon, a táborokban volt lehetőség esténként felhívni a szülőket" - mondta Németh Erika.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szakember hangsúlyozta, azért az jó, ha megvan a lehetőség, akár úgy, hogy a gyerek visz mobiltelefont, de akkor felmerül az a kérdés, tud-e rá megfelelően vigyázni, vagy a táborvezető telefonján keresztül.

"A gyereknek biztonságot tud adni, ha tudja, hogy ha szeretné, ha nagyon hiányzik anya, akkor felhívhatja, ilyenkor már sokszor nem is kell hogy éljenek is vele" - fűzte hozzá Németh Erika.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM