Fokozzák a biztonságot a fesztiválokon: így lehet majd bejutni

Fokozzák a biztonságot a fesztiválokon: így lehet majd bejutni

2016. június 12. 10:01

Még tavasszal beszélt arról Gerendai Károly főszervező, hogy megerősítik az idei Szigetet biztonsági szempontból. Az egyik legnagyobb (látható) változás az lesz, hogy a beléptetésnél személyazonosság-ellenőrzésre kell számítani. Tehát csak valamilyen igazolvánnyal lehet átvenni a belépőt, azaz gyakorlatilag névre szóló lesz a karszalag.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Most azonban kiderült, hogy a két másik nagy szigetes fesztiválnál, a VOLT-nál és a Balaton Soundnál is hasonló intézkedésekre kell számítani. A rendezvények pénteken hivatalos Facebook-oldalukon tették közzé a beléptetés új menetrendjét.

Forrás: Sziget Facebook

Az új check-in folyamat (ami leginkább a repülőterekhez hasonló) úgy néz ki, hogy a bejáratnál, amikor a vócsert karszalagra cserélik a látogatók, a személyi igazolványukat vagy útlevelüket beolvassa egy ID szkenner - ezáltal nevesítésre kerülnek. Ezt követően kapják meg a karszalagjukat, amit rögtön fel is csatolnak a kezükre. Ez tehát azt jelenti, hogy a fesztiválokra csak személyi igazolvánnyal, vagy útlevéllel léphetünk be.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?